IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

vineri, martie 26, 2010

10 Sfaturi de la Buddha...


Printre multele sfaturi luminate oferite de maretul Buddha, se numara si acestea de mai jos, insotite de o interpretare (si nu e singura lor interpretare). Sper sa va fie de folos, in orice domeniu al vietii.

1. Un caine nu e considerat un caine bun pentru ca e un latrator bun. Un om nu e considerat un om bun pentru ca este un vorbitor bun.
Ceea ce facem nu este mereu la fel cu ceea ce gandim sau cu ceea ce simtim. De aceea nu trebuie sa judecam pe cineva doar dupa faptele sale, si sa ratam sa vedem intreaga persoana.
2. Misiunea voastra este sa va descoperiti lumea voastra si apoi, din tot sufletul, sa va dedicati ei.
Destul de des dam insemnatate doar unei parti a experientelor traite si ne oprim de la a cauta o intelegere mai profunda a vietii. E important insa sa ne gasim Lumina interioara si sa luminam cu ea aura de negativitati care ne impresoara. Nu cauta Lumina in exterior. Cauta Lumina in tine si cu ea Lumineaza in jur.
3. Calea nu e spre Cer. Calea este in inima.
Calea spre Rai, vise, realizari este spre inima, in interiorul vostru, nu spre o parte exterioara, sau in vreo forta divina exterioara.
4. Tu, la fel ca oricare din intregul Univers, meriti iubirea si afectiunea ta.
Avem obiceiul sa spunem cat de multa atentie sau cat de putina "merita" o persoana, dar trebuie sa intelegem ca iubirea trebuie data fara nici o retinere sau fara criterii de departajare. Ceea ce oferim altora, ne oferim mai intai noua.
5. Nu vei fi pedepsit pentru furia ta, vei fi pedepsit de furia ta.
In momentul in care noi traim sentimente neplacute, ura, furie sau altele, trebuie sa ne gandim la efectele asupra sufletului nostru mai intai si de asta sa ne ferim, nu de organe exterioare care ne pot pedepsi. Ganditi-va ca pentru a ura pe cineva, mai intai noi simtim ura aceea si deja ne-a otravit, inainte sa ajunga la celalalt.
6. Pentru a trai o viata pura si altruista, nu considera ceva ca fiind al tau in mijlocul abundentei.
In momentul in care noi declaram ca suntem proprietarii unui lucru e ca si cum am spune ca Universului ii lipseste acel lucru. Dar renuntand la ideea de a cautat proprietati personale, ajungem sa acceptam abundenta infinita care este disponibila oricui.
7. Sa fii lenes este o cale scurta catre moarte si sa fii perseverent este o cale catre viata; oamenii prosti sunt lenesi, oameni desteptii sunt perseverenti.
Se spune ca e mai bine sa faci ceva si sa gresesti, decat sa nu faci nimic. Orice greseala e un semn ca putem invata, pentru ca pe viitor sa nu mai facem la fel.
8. Un vas se umple strop cu strop.
Lucrurile se implinesc pas cu pas, nu peste noapte. De aceea fiecare clipa, fiecare moment trebuie trait pe deplin constient, pentru ca acel strop sa se transforme intr-un curent si apoi raul sa poata curge spre destinatia sa.
9. Exista doar doua greseli pe care cineva le poate face pe calea spre Adevar; sa nu mergi pana la final, si sa nu incepi.
Odata inceput acest drum, trebuie dus pana la final... altfel nu-si are rostul. Insa daca nu incepi, nu vei descoperi ca pana si cea mai mica actiune poate da nastere unui mic potential.
10. Piciorul simte piciorul cand el simte pamantul.
Se intampla sa nu vedem in profunzimea lucrurilor pana nu ne scufundam noi insine acolo, in special cand e vorba de lucruri care nu merg cum ar trebui. Ceea ce ne opreste sa ne vedem adevarata putere si adevaratul potential e doar absenta unui impuls care sa ne faca sa vedem asta...si acest impuls poate asteapta sa facem primul pas, pentru a se ivi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu