IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

joi, octombrie 22, 2009

Taina Fericirii





"Un negustor si-a trimis fiul sa invete Taina Fericirii de la cel mai intelept dintre toti oamenii.Baiatul a umblat patruzeci de zile prin desert pana a ajuns la un frumos castel,in varful unui munte.Acolo traia Inteleptul pe care il cauta.
Insa in loc sa intalneasca un sfant,eroul nostru s-a trezit intr-o incapere unde a vazut o vanjoleala extraordinara,era un dute-vino de negustori,de oameni care stateau de vorba prin colturi,o mica orchestra canta melodii suave si mai era o masa plina cu cele mai alese bucate din acea parte a lumii.Inteleptul vorbea cu toata lumea,iar baiatul a trebui sa astepte doua ore pana sa-i vina randul.
Inteleptul aculta cu atentie motivul vizitei,dar ii spuse ca in acel moment nu avea timp sa-i explice Taina Fericirii.II sugera baiatului sa dea o raita prin palat si sa se intoarca peste vreo doua ore.
-Dar pana atunci,vreau sa te rog ceva,a completat Inteleptul,dand baiatului o lingurita in care picurase doua picaturi de untdelemn.Cat mergi,poarta aceasta lingurita,fara sa versi untdelemnul din ea.
Baiatul a inceput sa suie si sa coboare scarile palatului,cu ochii atintiti la lingurita.Dupa doua ore,s-a prezentat in fata Inteleptului.
-Vasazica,incepu Inteleptul,ai vazut tapiseriile persane din sufragerie?Ai vazut gradina,care i-a luat Maestrului gradinar zece ani ca s-o creeze?Ai observat frumusetea pergamentelor din biblioteca mea?
Rusinat,baiatul marturisica nu vazuse nimic.Singura lui preocupare a fost sa nu verse picaturile de untdelemn pe care i le incredintase Inteleptul.
-Atunci intoarce-te si cunoaste minunile lumii mele,ii spuse Inteleptul.Nu poti avea incredere intr-un om daca nu-i cunosti casa.
Mai linistit de aceasta data,baiatul lua lingurita si reincepu sa se plimbe prin palat,de aceasta data observand toate operele de arta care atarnau de tavane si de pereti.A vazut gradinile,muntii din jur,gingasia florilor,rafinamentul cu care fiecare opera de arta fusese asezata la locul ei.Intors la Intelept,ii relata amanuntit tot ce vazuse.
-Dar unde sunt cele doua picaturi de untdelemn pe cate ti le-am incredintat? a intrebat Inteleptul.
Privind lingurita,baiatul vazuse ca o varsase.
-Acesta este singurul sfat pe care ti-l pot da,spuse Inteleptul Inteleptilor.Taina Fericirii sta in a privi toate minunile lumii si a nu uita niciodata de cele doua picaturi de untdelemn din lingurita"

Sursa:"Alchimistul" de Paulo Coelho.

Va imbratisez cu multa dragoste!!!