IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

duminică, octombrie 04, 2009

Parintele Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda





Părintele Iustin Pârvu. Repere biografice

  1. Născut pe 10 februarie 1918, la Petru Vodă - Neamţ.

  2. 1936, intră frate la Mînăstirea Durău.

  3. 1939, se înscrie la Seminarul teologic de la Mînăstirea Cernica.

  4. 1942 – 1944, merge ca preot misionar pe frontul de est pînă la Odesa.

  5. 1948, este arestat pe motive politice şi condamnat la 12 ani închisoare; trece prin închisorile Suceva, Văcăreşti, Jilava, Aiud; în ultima clipă, înainte de a fi trimis la "reeducare" la Piteşti, este trimis să să muncească, deţinut fiind, în mină la Baia Sprie.

  6. 1960, este condamnat la încă patru ani de temniţă pentru că nu s-a lepădat de credinţă.

  7. 1964, este eliberat şi devine muncitor forestier.

  8. 1966 – 1975, preot-monah la Mînăstirea Secu.

  9. 1975 – 1990, vieţuieşte la Mînăstirea Bistriţa.

  10. 1990 – 1991, este preot slujitor şi duhovnic la Mînăstirea Secu.

  11. 1991, întemeiază Mănăstirea de la Petru Vodă - Neamţ, al cărei stareţ şi principal duhovnic este.

  12. 2000, ridică un schit de maici lîngă mănăstirea Petru Vodă, o casă de educaţie pentru copii şi un azil pentru bătrîni.

  13. 2003, înfiinţează o publicaţie de învăţătură şi atitudine ortodoxă, cu apariţie lunară, numită "Glasul Monahilor".

Staretul Iustin este trecut de optzeci de ani. Are ochii albastri si senini; pãrul si barba argintii se revarsã peste sutana neagrã monahalã. Trupul este drept si slab, ascetic. Vocea îi este puternicã si calmã, profundã. [...]

Pãrintele a îmbrãcat rasa neagrã în 1936, la Schitul Durãu, din Moldova, pe când avea numai 17 ani. Dupã doi-trei ani a fost trimis spre desãvârsire la Seminarul monahal de la Cernica, lângã Bucuresti. În timpul rãzboiului a slujit ca preot militar pe frontul de Est. Dupã rãzboi, vederile sale politice nu au plãcut noii ocârmuiri bolsevice, care l-a condamnat la 12 ani de temnitã grea. Pãrintele Iustin a fãcut periplul celor mai crunte închisori comuniste, dar temnita a însemnat pentru el o si mai mare apropiere de Dumnezeu, o 'zidire' în credintã. [...] Eliberat, în cele din urmã, pãrintele Iustin a continuat sã slujeascã la Mãnãstirea Secu, începand din 1964. Anii de 'reeducare' nu i-au afectat libertatea de gândire, fapt netrecut cu vederea de comunisti. Acestia îl aresteazã din nou, în 1975, si-i stabilesc domiciliul fortat la Mãnãstirea Bistrita, pentru a-l supraveghea mai îndeaproape. Revolutia din 1989 pune capãt prigoanei, iar pãrintele se întoarce la Secu. Doi ani mai tarziu, el se retrage în sihãstrie, cu gândul de a-si petrece restul zilelor în post si rugãciune. Însã vrerea Domnului a fost alta, ca în jurul pãrintelui Iustin sã se adune frati dornici de viatã monahiceascã. În 1991 întemeiazã mãnãstirea de la Petru Vodã, care ajunge la mai mult de 70 de vietuitori.
Sa ne rugam la Bunul Dumnezeu sa-l mai tina in viata si sa-i dea putere Parintelui Iustin,pentru ca mare nevoie avem de invataturile lui!!!
Va imbratisez cu drag!!!