IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

sâmbătă, martie 27, 2010

Energia de Cristal al Pamantului...


Este mult de discutat în timpul scurt împreună. Zilele au trecut mai repede în aceste săptămâni. Relaţia voastră cu timpul însuşi se schimbă acum pe măsură ce sunteţi mai aproape de Acasă. Să nu vă temeţi de aceasta deoarece vă şi adaptaţi mai repede la schimbări. Vălul se subţiază şi voi vedeţi mult mai mult din Acasă de unde locuiţi acum. Aici vă găsiţi într-un mediu ciudat, străin. Fiţi răbdători dragilor, deoarece mişcarea pe care o faceţi are efecte profunde în realitatea voastră în această nouă lume. Timpul în care se realizează co-crearea este mult mai scurt acum. Noua Energie vibrează la o cotă mai înaltă şi pentru aceasta relaţia voastră cu totul trebuie să se schimbe pentru a încorpora vibraţiile mai înalte. Voi năzuiţi spre adevăruri mai înalte şi le descoperiţi. Voi nu sunteţi singuri deoarece veţi găsi oameni de pe toate căile vieţii şi credinţei năzuind spre adevăruri mai înalte. Acesta este timpul vostru. Treziţi-vă din vis dragilor. Iluzia polarităţii se dă la o parte.


Energia feminină. O chemare spre Lumină

Energia soarelui a fost depozitată în plăcile tectonice ale Pământului de când au început infuziile cu câteva luni înainte. Aceasta este energia de Cristal pe care voi o veţi folosi pentru a crea Casa. Se mai cunoştea ca fiind energia Christică. Vă rugăm să nu interpretaţi greşit acest lucru ca şi când noi am declara o singură religie ca fiind mai presus de o alta. Noi folosim cuvântul Christic în sensul mai înalt deoarece legătura cu toţi se face prin grilajul de Cristal. Această energie este din Soarele Central şi nu se află în nici una din religiile voastre. Ea a fost strânsă şi depozitată mai întâi în Soarele sistemului vostru solar. Până când a atins masa critică a fost trimisă prin ceea ce voi numiţi razele solare. A fost apoi infuzată în planeta voastră şi depozitată în plăcile tectonice... Acum voi aţi atins un nivel atât de avansat care permite eliberarea acestei energii din zonele de depozitare pe planetă şi în vieţile voastre. Aceasta este esenţa echilibrului energetic masculin feminin. La începutul Jocului energia feminină domina planeta Pământ. Lecţiile au fost învăţate şi mişcarea pendulului a arătat energia masculină ca fiind predominantă în lumea voastră pentru un timp. Această dominantă se sfârşeşte deoarece întoarcerea balanţei energiei Masculin /Feminine se întoarce pentru a începe Noua Planetă Pământ. În această perioadă energia nu va mai intra de sus ci din adâncimile însăşi ale planetei Pământ. Pentru cei dintre voi care aţi ales să deschideţi drumul vibraţional aceasta va fi simţită ca o sensibilitate mărită. Întrebaţi cum mă va afecta pe mine aceasta? Noi vă spunem că răspunsul la această întrebare depinde de punctul din care vedeţi aceste evenimente. Întrebaţi-vă pe voi înşivă care este reacţia voastră când rostim cuvintele "sensibilitate crescută". Aceste cuvinte vă adaugă ceva sau iau ceva de la voi? Vă cerem să luaţi aminte la perspectiva voastră şi să o schimbaţi într-una care să vă ajute să treceţi prin schimbările ce vor urma. V-aţi petrecut nenumărate vieţi poziţionându-vă pentru a exista în acest moment din timp. Vă rugăm să nu vă ascundeţi de el chiar acum când este aici.

Aceasta este chemarea spre Lumină. Auziţi-o acum căci nu va mai chema din nou.

Regatul mineral

Pe măsură ce eliberarea energiei începe, acel nivel al existenţei la care ne referim ca fiind regatul mineral va fi primul care va simţi efectele. Există locuri magice pe planetă care au fost pregătite îndelung pentru această energie, timp de mulţi ani. Voi cunoaşteţi multe din acestea ca fiind locuri sfinte. Acestea sunt locurile energetice de pe planetă unde schimbările vor fi simţite cel mai efectiv. De-a lungul ultimilor 50 de ani aceste locuri au început să se schimbe pentru a pregăti acest eveniment. Voi aţi văzut astfel de locuri cum au început să se schimbe şi să îşi ridice energia în anii recenţi, chiar luni. Aceasta va continua deoarece scopul acestor vortexuri este de a încorpora energia Christică, acum că energia a început să se încorporeze. Aşa cum se întâmplă, mineralele îşi schimbă densitatea energetică. Mineralele îşi cresc vibraţia la un nivel uriaş. Aceasta creşte vibraţia efectiv şi rocile vor începe să se schimbe.

Aşa cum am mai spus, planeta şi regnul animal au început deja să-şi schimbe nivelul vibraţional. Aceasta a făcut ca ei să înceapă să-şi schimbe relaţiile cu oamenii şi rolurile pe care le-au jucat în Joc până acum. În curând veţi începe să vedeţi regnul mineral de asemenea schimbând relaţia cu oamenii. Regnul mineral va deveni mai important acum în evoluţie în general decât este în mişcare. Voi veţi vedea aceasta în multe domenii.

Acesta este motivul pentru care v-am cerut să priviţi Inelul de Foc pentru semnele schimbării. Acesta este unul din locurile care vă vor da de veste când energia este eliberată în regnul mineral.

Vibraţia de Cristal

Una din primele pe care le veţi vedea vor fi schimbările din cristale. Cu toate mineralele din jurul vostru, v-aţi întrebat vreodată de ce tocmai cristalele sunt considerate a avea proprietăţi spirituale? Pământul este în mare măsură cristalin. Cristalele au cea mai apropiată vibraţie de cea umană. De asemenea ele au personalităţi similare şi scopuri. Interacţiunea deplină nu a fost posibilă la nivelul vostru vibraţional, încă, de aceea se schimbă. Deocamdată priviţi cum câteva proprietăţi fizice se schimbă sub ochii voştri pe măsură ce această energie călătoreşte prin nivelul vibraţional ce vă este cunoscut ca regnul mineral. Câteva din cristalele cunoscute ca fiind opace vor deveni transparente. Cele care sunt transparente se vor înceţoşa şi vor deveni opace. Odată ce sarcina lor s-a completat, se pot sparge în două. Veţi vedea de asemenea noi elemente incluse care apar şi schimbă cristalele însele.

Cristalele depozitează vibraţiile. Noi vă mai re-amintim că există o legătură între cuvântul Cristal şi Christ. Aţi descoperit aceasta aplicând o mică energie electrică la cristalele de Quarţ. Ele eliberează o cantitate de energie atât de exactă încât permit cu uşurinţă afişarea timpului ceasului vostru. Acum veţi începe să vedeţi descărcări de energie şi chiar schimbări, deoarece rolul acestei părţi pe care o numiţi Dumnezeu este chiar acela de a redefini rolul pe care îl joacă. Cristalele joacă un rol mult mai important în viaţa voastră zilnică decât vă puteţi imagina.

Cristalele reţin vibraţia şi de aici proprietăţile lor specifice pe care aţi învăţat să le folosiţi ca şi comutatoare ale însăşi inimii computerelor personale. Schimbările care se produc acum pot cauza probleme sistemelor voastre computerizate. Vă spunem că acum vă aflaţi foarte aproape de a reuşi să construiţi computere care gândesc. Din perspectiva voastră credeţi aceasta Science Fiction şi vă provoacă în însăşi sentimentul de siguranţă pe care îl aveţi ca oameni. Din perspectiva noastră acest lucru este chiar plin de umor deoarece v-am spus mereu ca Pământul şi toate părţile sale sunt de fapt fiinţe vii, simţitoare. Vă puteţi oare imagina bucuria noastră când vă vedem trecând demarcaţia care a separat lumea minerală de cea umană pentru atâta vreme? Gluma cosmică este că nu sunteţi separaţi unii de ceilalţi ci de fapt unul. Privim cu umor timpul când fugiţi cu teamă de propria voastră umbră.

Natura cristalelor ca sursă de energie şi ca reflector a fost ascunsă de voi de chiar voi înşivă. Voi aţi ales să jucaţi Jocul în acest mod pentru a vedea dacă puteţi depăşi tentaţiile pe care le-aţi experimentat în zilele Atlanţilor. Acel Joc este complet acum şi veţi vedea mai multe din acele întrebuinţări primare ale cristalelor în timpurile care vor urma. Atlanţii sunt la îndemână.

Intersectarea realităţilor dimensionale

Energiile Christice care se asimilează acum pe Pământ vor deschide uşa realităţilor dimensionale pe care încă le mai aveţi de experimentat. Unele din acestea vă vor da răspunsurile pe care le căutaţi atunci când priviţi în noapte cerul şi vă întrebaţi dacă există viaţă pe alte planete. Vă spunem că există multe realităţi inter-dimensionale care există în acelaşi timp şi spaţiu cu voi înşivă. Din această cauză voi vedeţi modificări în relaţia voastră cu timpul liniar. Rămâneţi pe fir, mai sunt multe care urmează de acum înainte. Deocamdată vă cerem să înţelegeţi că este posibil să vă întâlniţi cu unele dintre celelalte dimensiuni ale spaţiului şi timpului deoarece energia Christică se reîntoarce pe pământ.

V-am cerut să începeţi să lucraţi cu vortexuri. Aceste forme de energie circulară creează o ancoră pentru energia Christică pentru a o încorpora în planetă. Această infuzie de energie a fost intenţionată a fi folosită pentru a întrerupe câmpul energetic principal şi a trimite planeta Pământ în rotaţia finală. Deoarece v-aţi trezit din vis şi aţi prins putere, aţi schimbat cursul şi modul de folosire al acestei energii. Acum ea se va aşeza pe planeta voastră si va ajuta la creşterea vibraţiilor tuturor.

Rezistenţa vechii gărzi

Evenimentele petrecute pe tabla de joc sunt de fapt rezistenţe împotriva noilor energii care vin. Sunt cei care se atârnă disperat de vechile căi. Vă rugăm să observaţi că este acea energie masculină în dezechilibru care a cauzat întreaga rezistenţă. Pentru vechea gardă această energie se simte ameninţătoare şi tipic energiei masculine ei iau poziţie împotriva lucrurilor pe care nu le înţeleg. Deoarece această nouă energie este simţită din ce în ce mai mult ei se agaţă de vechile căi cu mult mai multă determinare decât au făcut-o vreodată până acum pe planeta voastră. Energia echilibrată masculin/feminină se întoarce din drum de la Soarele Central. Aceasta este energia despre care s-a vorbit ca fiind o reîntoarcere a feminităţii şi este energia despre care am vorbit ca fiind o reîntoarcere a energiei Merlin în echilibru cu Merlia. Totuşi, deoarece soseşte pe prima Planetă a Liberei Alegeri nu există un mod predeterminat în care această energie va fi asimilată. Voi ca un colectiv al umanităţii veţi avea de făcut această alegere.

Dragilor, importanţa echilibrului va veni în prim planul Jocului vostru. Voi aveţi de ales ce se va întâmpla după. Mulţi dintre voi nu cred că voi înşivă aţi spus ce se întâmplă. Noi nu suntem cei care emit reguli deoarece nu aceasta este calea împuternicirii, există totuşi o linie de ghidaj simplă pe care o puteţi folosi pentru a observa dacă puteţi schimba evenimentele globale. Dacă sunteţi rezidenţi ai planetei Pământ puteţi face o schimbare. Vă cerem să nu vă asumaţi răspunderea pentru toate fiinţele planetei. Asumaţi-vă răspunderea pentru propria voastră fericire şi mod de gândire căci totul va cădea în ordinea divină. Echilibrul depinde ca voi toţi să decideţi. Pe o parte a balanţei este important să nu permiteţi altora să vă creeze realitatea. Dacă vechea gardă nu îşi asumă responsabilitatea ei vor încerca să o plaseze realitatea lor pe umerii voştri. Aceasta a avut loc de multe ori pe planeta voastră. Renunţând la puterea voastră prin neasumarea responsabilităţii pentru propria voastră realitate este motivul care a cauzat evenimentele pe care le vedeţi acum pe planetă. Vechea gardă rezistă şi trage înapoi deoarece simt procesul de unificare care are loc pe planetă acum. Energia Universală a fost activată de energia de cristal care s-a infiltrat în Pământ. Mişcarea Energiei Universale se adună. Pentru unii, această adunare pare o ameninţare. Cei care se opun creşterii Unităţii conştiinţei se vor opune cu şi mai mare determinare. Acum trebuie să toleraţi acţiunile pe care le-aţi văzut pe tabla de Joc în zilele recente. Asemeni părinţilor care îşi ceartă copiii pentru greşita direcţionare a energiei, vă cerem să adoptaţi aceeaşi atitudine. Faceţi asta cu dragoste şi respect şi nu ameninţându-i ca şi când ar fi separaţi de voi. Şi aceşti copii fac parte din familia voastră. Vă cerem să vedeţi pur şi simplu lucrurile aşa cum sunt şi să nu vă separaţi mai mult unii de alţii prin reacţii exagerate la reacţii exagerate. Acum este momentul să vă strângeţi laolaltă, în primul rând ca indivizi şi apoi ca părţi ale unui întreg.

Zilele care vin pot fi pline de bucurie sau de întristare. Sunt multe oportunităţi care vă fac să arătaţi cu degetul, să daţi vina sau să reacţionaţi exagerat. Sunt multe oportunităţi însă şi pentru a vă apropia împreună de inima planetei decât aţi fost vreodată. Vă spunem că guvernele şi liderii voştri nu vor determina direcţia pe care să o apucaţi. Veţi determina această direcţie ca inimi individuale. Nu există un mare plan pentru voi care să implice un drum, o direcţie. Ca întotdeauna, este alegerea voastră. Evenimentele care v-au dezvăluit Jocul vostru v-au dăruit posibilitatea să vă vedeţi spiritul renăscând. Re-construiţi-vă spiritele şi clădirile vor apare magic încă odată.

Deoarece această energie creşte s-ar putea să simţiţi mai multă rezistenţă din partea vechii gărzi. Priviţi aceasta ca un părinte iubitor care deşi îşi iubeşte copilul dar înţelege că trebuie să-l lase să fie responsabil pentru acţiunile sale pentru a avansa. Fiţi fermi în ceea ce priveşte responsabilitatea dar lăsaţi spaţiu pentru creştere şi compasiune. Ştiţi că acesta este copilul vostru şi o mare parte din voi înşivă. Faceţi loc echilibrului masculin/feminin şi Noul Pământ se va forma repede acolo unde domneşte acum devastarea.

Căderea prin timp

Veţi putea descoperi o altă interesantă dezvăluire ca rezultat al intersectării realităţilor dimensionale. Pentru un timp s-ar putea să cădeţi printr-o poartă a timpului. Aceste portaluri se formează pentru uzul viitor. Între timp s-ar putea să vă regăsiţi în postura de a intra într-un astfel de portal fără să o ştiţi. Acestea nu sunt vătămătoare în nici un fel. S-ar putea să şofaţi de-a lungul şoselei şi să vă treziţi 20 de mile mai departe decât credeaţi. S-ar putea să descoperiţi că timpul s-a resetat şi de fapt sunteţi cu câteva ore mai devreme decât credeaţi că sunteţi. Aceasta este o situaţie temporară pentru că în curând veţi cunoaşte aceste portaluri şi nu veţi mai cădea în ele. Între timp, bucuraţi-vă de călătorie.

Instrumente pentru uşile dimensionale.

Prin propria voastră putere de alegere aţi început să vă treziţi din vis şi să vă asumaţi puterea. Noi suntem aici pentru a vă ajuta să vă amintiţi propria voastră splendoare şi pentru a vă face loc pentru întoarcerea voastră la putere. Pentru acel moment vă oferim trei simple instrumente cu care să începeţi să lucraţi pe măsură ce noua realitate începe să intre în vieţile voastre zilnice:

1. Vortex personal
Înţelegeţi că energia este întotdeauna în mişcare. Energia infinită cunoscută drept Dumnezeu este energie în mişcare circulară neavând nici început nici sfârşit. Exprimarea voastră pentru această energie este să o puneţi într-o formă finită şi să vedeţi dacă vă puteţi păstra puterea în acea formă. Noi vă cerem mai departe să începeţi să vă învârtiţi într-o mişcare circulară pentru a vă seta propriile vortexuri de energie. Experimentaţi aceasta în orice formă merge pentru voi. Cel mai dificil concept pentru oameni în câmpul polarităţii este că nu există bine şi rău. Vă spunem să păşiţi în această experienţă şi să descoperiţi modul în care să facilitaţi aceste câmpuri de energie personală. Dacă rotirea spre stânga pare greşită, atunci rotiţi-vă la dreapta. Găsiţi moduri de a crea câmpuri de energie circulară în jurul vostru. Aceasta va uşura schimbările cu care acum vă confruntaţi.

2. Vortexuri intenţionale colective
Crearea vortexurilor într-un grup le face loc acestora în viaţa voastră personală deoarece interacţionaţi cu pământul pe bază colectivă. Într-un grup mare sau mic voi puteţi crea vortexuri de energie care se mişcă într-un cerc. Decideţi în ce direcţie le faceţi ca o conexiune colectivă cu Pământul şi lucraţi cu planeta pentru a crea un vortex colectiv. Spre deosebire de vortexurile personale odată ce un vortex colectiv este plasat într-un loc el rămâne acolo. Aceste locuri vor fi folosite de Pământ pentru a ancora şi distribui energia Christică pe planetă... Mai târziu acestea se vor transforma în portaluri folosite pentru călătoriile între realităţile dimensionale.

3. Întoarcerea la 90 de grade.
Vă spunem că uşa dintre realităţi este una de unghi drept. O realitate dimensională este separată de o alta prin 90 de grade. Începeţi să folosiţi aceasta în mod intenţionat pentru a vă schimba cursul experienţei proprii de viaţă. În acele momente când găsiţi că realitatea nu vă place opriţi-vă şi întoarceţi-vă 90 de grade faţă de punctul în care vă aflaţi. Din nou trebuie să discerneţi în ce direcţie vă întoarceţi. Aveţi încredere în voi înşivă că ştiţi aceste răspunsuri şi dacă vreodată nu vi se pare corect aveţi curajul să schimbaţi direcţia. Faceţi aceasta ca un gest simbolic şi curând veţi înţelege adevărata folosinţă a acestui adevăr Universal.

Zilele care sunt acum pe Pământ au fost profeţite de mii de ani. Voi faceţi foarte bine dragilor deoarece deţineţi acum mai multă putere decât înainte. Rămâneţi concentraţi asupra celei mai înalte realităţi şi va fi a voastră. Voi creaţi Casa pe Noua Planetă Pământ. Suntem cu adevărat onoraţi să ne aflăm în prezenţa maeştrilor tablei de Joc. Munca pe care o faceţi acum v-a adus culoarea onoarei pe care o veţi purta totdeauna. Aveţi încredere în voi înşivă şi păstraţi puterea alegerii dragilor. Păstraţi adevărul cel mai înalt al vostru înşivă pentru că aceea este adevărata natură a puterii voastre. Păstraţi adevărul la înălţime şi nu vor mai exista locuri pentru umbre pe Noua Planetă Pământ. Cu cea mai mare dragoste vă cerem să vă trataţi unii pe alţii cu respect, să vă îngrijiţi unii pe alţii şi să vă jucaţi frumos împreună.

Grupul Espavo !

Sursa:energianoua.blogspot.com

Meditatie...

Taina curcubeului romanesc, de Felicia Puscas


Manastirea cu hramul Adormirea Maicii Domnului de langa Cluj are o pulsatie speciala vineri seara, cand se tin slujbele de maslu. Multi oameni

, uluitor de diversi ca infatisare, varsta si imbracam

inte, veniti de pretutindeni, urca panta, apoi scarile i

ntunecate ale sfantului locas, avand inca inscrise pe fetele usor crispate, preocuparile din lumea mireana, necazurile, neimpl

inirile si lipsurile pentru care vin sa -I ceara ajutorul Sfin

tei Fecioare.

Odata ajunsi inauntr

u, se simte clar schimbarea lor de preocupare. Unii inainteaza cu greu spre icoanele de

inchinaciune, altii isi gasesc un locsor mai ferit , in

corpul din spate al bisericii, altii pun pe mesele de jer

tfa uleiul si faina ceru

te de ritual…, dar toti asculta litania din vocea firava a cal

ugaritei, care vesteste ca am sosit in alta lume, cu alta lu

mina. Acea lumina care straluceste si pe fetele, ceva mai destinse de acum, ale tuturor.

Credinciosii mai cauta cu privirile prin multime, dupa cunostinte, in asteptarea inceperii slujbei oficiate de catre parintele staret si cei sase preoti din soborul sau - slujba in intregime la vedere, caci se desfasoara inaintea iconostasului.

Eu ma acomodez in acest interval, ca intotdeauna, cu cromatica frescelor, cu descoperirea unor imagini iconice care imi spun de fiecare data ceva mai mult si cu examinarea acelor coltisoare pictate, ce aduc mesajul specific fiecarui locas de inchinare. Amprenta.

Culoarea predominanta a manastirii este mai particulara. Cum e tigla de Jimbolia, daca mai stie cineva cum arata unul dintre lucrurile valoroase si trainice ale economiei romanesti, din epoca in care nu exista pentru acestea termenul BRAND. Sa zicem caramiziu, dar nu tocmai. Nici maro. O culoare mai putin vie, mai calma.

In aceasta seara de vineri, luptand cu senzatia neplacuta ca iar trece o ora si jumatate de liturghie in zbor mult prea grabit, ma agat cu privirea de bolta de deasupra altarului, umbrita la aceste slujbe si vad ceva surprinzator prin coloristica si imagine: pe Sfanta Fecioara sezand pe un curcubeu viu colorat, desfasurat pe bolta ca un balansoar, adica arcuit in sus! Parca se legana acolo, privindu-ne!

Recunosc faptul ca , din acel moment, slujba a alunecat pe langa urechile mele fizice sau de alta natura, caci ma ispitea prea tare imaginea insolita tocmai descoperita si, desigur, simbolistica acesteia. Privind insa mai cu atentie, mi-am dat seama de eroare: nu era un curcubeu, ci tricolorul nostru desfasurat pe fundalul imaginii in centrul careia suradea bland, Maica.

Da, imi zicea un pui de gand, tricolorul, Romania, gradina Maicii Domnului! Asta exprima imaginea!

Doamne, frumos si cald este cuvantul MAICA!

Pana aici, nimic deosebit: atentia mi-a determinat intentia de desimbolizare, apoi atentia marita a corectat si declansat decodarea simbolului. Punct.

Ba deloc punct, pentru ca, venind spre casa dupa miruire, zdruncinandu- ne cu masina dupa miezul noptii, prin intunericul si gropile asfaltului romanesc contemporan, ma tot intrebam ce iluzie avusesem eu, acel curcubeu rasturnat, inexistent acolo unde il vazusem ! De unde confuzia?

In acest moment sunt convinsa ca ati inteles mica sarada care, dupa mine, poate conduce spre o uriasa deschidere, pentru cei chemati sa o fundamenteze nu cu rationamente , ci cu adevaruri revelate de dincolo : tricolorul romanesc are inglobat in sine culorile fundamentale ale curcubeului, aceleasi cu cele ale chakrelor, deci ale universului de sus , precum si ale celui de jos! Mai exact, rosul la baza, oranjul si galbenul de pe pozitiile 2 si 3 care fuzioneaza pe stindard in galben auriu aflat in pozitie mediana, iar celelalte, in ordine: verde, albastru, indigo si violet, culorile reci care, prin combinatie, nasc dominanta albastra, corespunzatoare celei de-a treia benzi a tricolorului.

Dupa cum vedem, nu numai culorile , dar si ordinea lor este identica!

,,Precum in cer , asa si pe Pamant ? Braul Cerului si braul Pamantului binecuvantat isi dau mana pe bolta unei manastiri romanesti , sub obladuirea Maicutei Preacurate?

Se poate afirma ca avem de-a face cu o coincidenta, desi stim cu totii ca asa-numitele intamplari au, de fapt, intentionalitate ascunsa sau transparenta, in functie de puterea de perceptie a fiecaruia.

Daca asa stau lucrurile, deci daca este o asociere fortata, ma gandeam eu, atunci in istoria cunoscuta a neamului nostru trebuie sa fi fost mai multe cautari , pana la definitivarea aspectului flamurei nationale. Asa ca m-am apucat de studiat si iata, pe scurt, istoria tricolorului- curcubeu.

Nu aducem in discutie ipoteza neconfirmata , conform careia capul de lup al balaurului de pe stindardul dacic, ar fi fost colorat tocmai in aceste culori!

Ne vom centra doar pe informatii documentate, fara a specifica insa sursa, caci aceasta este facil de gasit. Pe noi ne intereseaza daca, de la aparitia poporului roman sau de mai dinainte, stramosii nostri au ratacit in cautarea unei simbolistici reprezentative pentru ei in fata Cerului si a neamurilor, sau si-au descoperit identitatea , fara sovaiala.

Si iata ce am aflat: stim din surse istorice si lingvistice ca se poate vorbi despre limba romana de pe la sfarsitul sec al VI-lea, iar poporul roman a avut constiinta unitatii nationale , de pe la sfarsitul secolului al VIII-lea, dupa unii cercetatori.

Cam pe atunci, in Novella data de Imparatul Iustinian in anul 535, acesta descrie astfel stema pamantenilor din nordul Dunarii, urmasii dacilor cu care inca Imperiul mai avea relatii de colaborare: prima diviziune, scut rosu, a doua diviziune, scut ceresc, cu insemne, iar in mijloc, scut auriu. Iata prima atestare scrisa despre tricolorul romanesc, dovada, ca , de pe atunci , culorile: rosu, galben si ceresc sunt ale neamului dacoroman.

Sarind peste ani, regasim tricolorul reinviat in Evul Mediu prin armatele reintregirii, condusa de Mihai Viteazul. Acesta le oferea boierilor fideli Unirii , diplome ce contineau culorile tricolorului dispuse vertical, incepand cu albastru la dreapta. Oare ce Arhanghel i-o fi soptit Marelui Voievod , puterea sacra a acestor culori protejuitoare? Ca presupunem ca Novella evocata nu era tocmai la indemana tuturor pentru a o studia!

Ulterior, in cele trei provincii istorice, se incetateneste o datina extrem de sugestiva si deloc intamplatoare: voievozii moldoveni folosesc fondul rosu pentru steagurile lor, iar cei munteni, galbenul.

Ramane doar culoarea cerului, ca sa-l citam pe imperator, sacra si inlacrimata, sa astepte mult, dar bine, pentru a falfai in libertate , deasupra tinuturilor Transilvaniei . Albastrul a devenit aici insemnul rezistentei impotriva deznationalizarii practicate de Imperiul Austro-Ungar, ,,mneriul,,- regionalism - adica azuriul intens, fiind culoarea UNICA in care erau zugraviti peretii caselor romanesti traditionale. In plus, pe stemele putinilor nobili romani ardeleni, campul era albastru, la fel cu cel de pe insemnele heraldice ale boierilor de dincolo de Carpati, care aveau posesiuni in Transilvania.

Tricolorul apare pe acelasi stindard , pentru intaia oara , in timpul Revolutiei lui Tudor Vladimirescu , in 1821, avand si inscriptia inflacarata: Virtus Romana Rediviva. In postura de drapel de identificare a navelor comerciale din Tara Romaneasca , se foloseste din 1834, din timpul domnitorului Alexandru Ghica, avand benzile orizontale, dispuse incepand cu rosu, iar la Revolutia de la 1848, tricolorul cu benzi verticale, incepand cu albastru , devine, in fine, insemn national pentru Tara Romaneasca.

Dupa Unirea Principatelor, in 1863, Alexandru Ioan Cuza, intaiul rege roman, adopta pentru Romania tricolorul rosu, galben si albastru cu benzi orizontale. M. Kogalniceanu specifica in 1867, atunci cand se revine la forma tricolorului din 1848, cea care este in vigoare si astazi, ca se face vorbire despre ,,drapelul neamului nostru, din toate tarile locuite de romani .Asa ca, la Marea Unire din 1918, steagurile de panza tesuta in casa - dar romanesti-tricolore ale ardelenilor - fluturau intaia data, cu mandrie, pe Campia Libertatii de la Alba Iulia.

Prea multa istorie, se pare! Unii cred insa ca niciodata nu este destul de stransa in bratele inimilor noastre. Suntem de acord cu ei. In plus, noi am avut o banuiala, un tel care ne-a rasplatit micul efort de insiruire. Ne-am gandit ca unde sunt cateva potriviri, mai incap si altele. Asa ca, verificand simbolistica numerologica din anii majori legati de istoria drapelului romanesc, constatam, nu cu mare mirare, ca se ajunge la cifre sacre, respectiv: 1821, egal 3; 1834, egal 7; 1848, egal 3; 1918, egal 1!

Ce minune! Cata splendoare contine perfectiunea! Ce de daruri si haruri! Cand flutura ostentativ si alte culori pe cerul romanesc, iata ca din plan astral se confirma in mod repetat ca tricolorul are o vibratie foarte inalta, ca El este cel chemat si ales, fiindca il sustin pana si cifrele: 1, 3 si 7!

Daca mai adaugam faptul ca tara romanilor contine toate cele 7 chakre in interiorul granitelor ei, in ordine, de la baza: pe Parang, la Simleul Silvaniei, la Polovragi, pe Rarau , la Sarmisegetuza, la Cernavoda si la Sambata de Sus, avem tabloul complet: o tara cu trei provincii, cu 7 centri energetici ai mamei Gaia si cu un tricolor ce insumeaza intregul spectru coloristic al curcubeului, aflat sub ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI!!! Cat de bine suntem binecuvantati!

Ce pui de zei sau Dumnezei merita sa se impartaseasca de atata sacralitate? Suntem gata sa fim ceea ce asteptam noi insine sa fim? Cred ca da, fiindca multi romani s-au imbaiat si s-au primenit , si pe dinafara si pe dinauntru.

.Cu aceste ganduri acum, imi doresc ca toti pamantenii de aici si de pretutindeni, sa intampine si sa co - creeze cu incredere si in bucurie, pacea de o mie de ani!


Sursa:editura foryou

Cine sunt vinovatii ???!!!

PAGINA DE ISTORIE...CITESTE SI DA MAI DEPARTE


O carte veche de 1.000 de ani, păstrată la Budapesta, răstoarnă toate teoriile istorice despre cultura strămoşilor noştri. Dacii scriau de la dreapta la stânga, iar citirea se făcea de jos în sus.
De la daci nu au rămas izvoare scrise. Prea puţine se ştiau despre locuitorii zonei carpato-dunărene, după retragerea romanilor. O carte veche de aproape 1.000 de ani, păstrată la Budapesta, răstoarnă teoriile istoricilor. Manuscrisul cuprinde primele documente scrise în această perioadă istorică. A fost scrisă cu caractere dacice, de la dreapta la stânga, şi se citeşte de jos în sus. Vorbeşte despre despre vlahi şi regatul lor. Mulţi au încercat să descifreze Codexul Rohonczi, dar n-au putut. Arheologul Viorica Enachiuc a tradus, în premieră, filele misteriosului manuscris. Dăruită de un grof În 1982, Viorica Enachiuc a aflat dintr-o revistă publicată în Ungaria de existenţa în arhivele Academiei Ungare a Codexului Rohonczi. Se spunea că e redactat într-o limbă necunoscută. A facut rost de o copie. Timp de 20 de ani, a muncit ca să-i descifreze tainele. Manuscrisul se afla în Arhivele Academiei de Ştiinţe a Republicii Ungaria. E o carte legată în piele. A fost păstrată în localitatea Rohonczi până în anul 1907. Groful Batthyany Gusytav a dăruit-o Academiei de Ştiinţe a Ungariei, în 1838. Nu se ştie prin câte mâini a trecut de-a lungul secolelor. "Scriere secretă" După Al Doilea Razboi Mondial, doctorul Vajda Joysef, preot misionar, îi scria cercetătorului Otto Gyurk, în legatura cu Codexul: "Se găseşte în Arhivele Academiei de Ştiinţe a Ungariei o carte rară, Codexul Rohonczi. Acest Codex este scris cu o scriere secretă, pe care nimeni n-a reusit s-o descifreze până acum. Şi eu am Încercat”. Literele sunt asemănătoare scrierii greceşti. M-am gândit că seamănă şi cu literele feniciene, apoi am încercat pe baza vechii scrieri ungureşti, dar n-a mers. Toate încercările le-am aruncat în foc". După ce a studiat Codexul, cercetătorul Otto Gyurk a publicat, în 1970, o parte din observaţiile sale într-un articol, în care a încercat să identifice acele semne din manuscris care ar putea semnifica cifre. Alfabet dacic cu 150 de caractere Viorica Enachiuc a descoperit că textele Codexului au fost redactate în secolele XI si XII, într-o limbă latină vulgară (daco-romana), cu caractere moştenite de la daci. "Sunt semne care au aparţinut alfabetului dacic, ce cuprindea aproximativ 150 de caractere, cu legăturile respective. Textele din Rohonczi au fost redactate în latina vulgară, dar într-un alfabet dacic, în care dominante sunt străvechile semne utilizate de indo-europeni în epoca bronzului", spune aceasta. Solii şi cântece ale vlahilor Codexul are 448 de pagini, fiecare cu circa 9-14 şiruri. În text sunt intercalate miniaturi cu scene laice şi religioase. E scris cu cerneală violet. Cuprinde o culegere de discursuri, solii, cântece şi rugăciuni, care include 86 de miniaturi. Consemnează înfiinţarea statului centralizat blak (vlah), sub conducerea domnitorului Vlad, între anii 1064 si 1101. "Sunt informaţii despre organizarea administrativă şi militară a ţării ce se numea Dacia. Avea hotarele de la Tisa la Nistru şi mare, de la Dunăre spre nord până la izvoarele Nistrului. Mitropolia blakilor avea sediul la Ticina - cetatea din insula Pacuiul lui Soare", a descoperit Viorica Enachiuc. "Jurământul tinerilor blaki" Codexul conţine şi versurile unui cântec de luptă, numit "Jurământul tinerilor blaki", care a fost tradus în felul următor:
"O viaţă, tăciunele Şarpelui, puternic veghetor,
Înşelator, să nu primeşti a te uni
Cu prorocirile Şarpelui, anuale, pentru că lovit
Vei fi/ Cântecul cetăţii aud îndelung
Mergeţi vioi, juraţi pe caciulă, pe puternica caciulă!
Să juri cu maturitate şi cu convingere!
Să fiu ţie putere vie, trăiesc, în luptă să fiu!
Alesul jurământ preţuieşte şoimul tău, mergi cu jurământ puternic!"
Notă:
Codexul Rohonczi (grafii alternative: Codicele şi Rohonczy sau Rohonc, în toate combinaţiile) este un document controversat al cărui sistem de scriere este inedit şi încă nedescifrat în mod convingător. Este numit după orăşelul Rohonc (Rohoncz e grafia maghiară veche; pe germană Rechnitz, pe croată Rohunac), aflat astăzi în provincia Burgenland din estul Austriei. Membra UNESCO Viorica Enachiuc e absolventă a Facultăţii de Filologie, secţia Română-Istorie, din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, promoţia 1963. Lucrarea de licenţă şi-a luat-o în arheologie. E membră UNESCO din 1983. Mulţi ani a condus şantiere arheologice în Oltenia, Muntenia şi Moldova. A cercetat scrierile vechi din neoliticul mijlociu şi epoca dacică. Şi-a prezentat lucrările la conferinţe în ţară şi în străinătate: Austria, Franţa, Germania, Italia, Israel. Burse de studiu a primit în Italia, pe probleme de arheologie, şi in Danemarca, unde a studiat scrierea runică. Aceste fapte nu sunt secrete.

Dar mă întreb şi vă întreb: de ce tac autorităţile politice şi ştiinţifice de la noi? Sau mass media?Pentru că sunt mai importante furturile, violurile sau accidentele auto sau se ”vând” mai bine? Incompetenţi nu sunt. Sau au primit ordin să tacă?