IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

miercuri, noiembrie 18, 2009

Cele trei cruci...dupa o povestire de a Parintelui Arsenie Boca


"Sfantu Marcu ne spune despre crucea incercarilor,ca pentru trei pricini vin asupra noastra:1.Ca pedeapsa pentru pacatele savarsite;2.Pentru ferirea de cele ce alfel le-am face;3.Pentru intarirea virtutii;...virtutea neincercata in necazuri nu este intarita".
Iar din scrierile,cuvintele si viata Parintelui Arsenie deducem ca in viata pamanteasca omul are trei cruci de purtat:
1.Crucea de prevenire(fericire),prin care Dumnezeu ne tine departe de ispite si pacate;
2.Crucea de indreptare(ispasire,pedeapsa),prin care platim pacatele facute sau mostenite de la generatiile noastre anterioare;
3.Crucea de intarire(jerfa),prin care ne daruim aproapelui,prin care traim si chiar murim pentru aproapele nostru.Aceasta e crucea crestinului cu adevarat.Iar a ne jerfi pentru aproapele inseamna a ne inmultii talantii pe care ni i-a dat Dumnezeu "spre folosul tuturor",talantii destinului.Cine-si ingroapa talantii in pamantul inimii(in subconstient),in intunericul egoismului(al lenei,indiferentii si uitarii),nu ajunge la crucea de jerfa,ci din contra,talharesc viata aproapelui precum cei doi talhari rastigniti in stanga si dreapta lui Iisus.
Observam ca aceste trei cruci sunt asemenea unui tratament pe care Dumnezeu ni-l administreaza pentru a ne lecui de bolile sufletesti si care are trei trepte:prevenirea aparitiei bolii,indreptarea(insanatosirea) si intarirea sufletului.

Multa Pace si Lumina!!!