IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

luni, iunie 22, 2009

MIHAI VITEAZUL-cat a trait el defapt?


O simpla intrebare: Mihai Viteazul - după datele oficiale a decedat la vârsta de 43 de ani, după ce o viaţă întregă a stat cu sabia în mână.Aceasta icoană se află la mânăstirea Dealu, ascunsă în semi-întuneric, într-un hol înfundat, unde nu o vede nimeni... în fine, eu nu cunosc pe nimeni să o fi observat până acum. Călugărul pe care l-am întrebat cum de este posibil aşa ceva a spus că dânsul, personal, nu ştie. Ca să ajungeţi să vedeţi pe viu această prezentare (nu ştiu cum s-o numesc, totuşi: icoană, pictură murală..) traversaţi curtea mânăstirii, drept în faţă către terasa unde a fot prima tiparniţă din Tara Româneasca, dar nu intraţi pe terasă, ci, imediat în dreptul zidului se face un fel de hol înfundat la dreapta. Pe peretele din dreapta, imediat, se află această prezentare.Interesant, nu?
Publicat de Cristiana

CUTREMURIADA SAU MANIPULAREA PRIN CUTREMURE




Am primit prin email de la un bun prieten de-al meu urmatorul articol.Mi se pare interesant din multe puncte de vedere.
"De câţiva ani încoace, doi moşnegi nebuni apar dintr-odată ca buruienile după ploaie, debitându-şi ultimele noutăţi în materie de cutremure. Ei pretind că ştiu totul despre moartea apropiată a zeci de mii de români, despre casele ce vor fi făcute praf de Măria-Sa Cutremurul. Nu au discernământ, nici ruşine faţă de milioanele de telespectatori înspăimântaţi care le ascultă balivernele. Luaţi cu de-amănuntul, strânşi cu uşa, constatăm cu stupoare că nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru afirmaţiile lor necugetate. Într-adevăr, oamenii simt nevoia sa afle dacă vor muri de cutremur, ca să-şi mai spele din păcate până atunci, dar dumnealor, "cutremurologii", nu le indică nici o dată precisă. Că amândoi suferă de un sindrom maniacal, că au oleacă de clarviziune zăpăcită cu totul, se poate observa foarte uşor. Dar cum or fi stând cu mintea moderatorii TV care îi tot promovează pe micile ecrane? La sufletul celor care nu mai dorm nopţile de groază nu vă gândiţi, măi oameni de televiziune, sau vă interesează mai mult rating-ul decât sănătatea mentală a poporului în mijlocul căruia trăiţi? Am pus şi eu o întrebare retorică, fiind convinsă că oricum nu voi primi nici un răspuns la ea. Ar mai fi un aspect al problemei. Tot dăm vina pe rating pentru a-i scuza pe oamenii de televiziune însetaţi de bani şi de glorie, dar la şmecherii din umbră, care încurajează astfel de manifestări nocive, se gândeşte oare cineva? În mod firesc, ne duce mintea la interesele "superioare" ale unor "eminenţe cenuşii", care folosesc tot felul de metode ortodoxe sau neortodoxe pentru a ţine acest popor dezbinat şi depresiv sub călcâiele lor poleite cu aur. Nu se evită nici un argument pentru a le insufla bieţilor români ideea necesităţii traiului modest, la limita sărăciei, şi mai ales obsesia morţii timpurii, îndemnându-ne pe toţi la resemnare. Inapetenţa de viaţă, disperarea, o lehamite generală au pus stăpânire pe firea paşnică a românilor. La toate acestea îşi aduc aportul otrăvit nea cutare şi nea cutare, "cutremurologii", şi câte o astroloagă trăsnită, care se hlizeşte ca o tâmpită în timp ce descrie cu lux de amănunte ce cutremur apocaliptic ne vor trimite "planetele" cât de curând.Fără doar şi poate, omenirea a ajuns la cheremul nebunilor: unii vor globalizare, alţii computerizare umană prin microcipuri, iar alţii, mai ţicniţi ca primii, visează să stăpânească tot ce mişcă pe acest Pământ. De câte ori am văzut la televizor un prevestitor de cutremure catastrofale în ţara mea, am strigat la el revoltată: "Minţi ca un porc, băi tataie! Nu mai mori odată, ca să scăpăm şi noi de cutremurul cel mare?". Uşor de spus, dar greu de obţinut aşa o minune. Cum mă simt prea mică pentru o dilemă atât de mare, am decis să apelez, ca de multe ori până acum, la înţelepciunea fiinţelor din lumea de dincolo. Spiritele cunosc totul despre Univers, dar noi, muritorii cei păcătoşi, primim doar câte o fărâmă din ştiinţa lor. Poate că doar atâta merităm, de nemernici ce suntem.
Parapsiholog NINA PETRE,3 aprilie 2009 "
Ce sa spun?Sunt de acord cu multe chestii din articolul acesta.Dar rezolvarea problemei cu acesti 'cutremurologi' nu cred ca ar fi,dorindu-le moartea.Raspundeti la atacurile celor rai cu dragoste,iar efectul va fi de o mie de ori mai devastator.Iar despre toxificarea romanilor cu televizorul,parerea mea ar fi ca am putea scapa nemaiurmarind multe emisiuni,show-uri si sa ne umplem timpul liber cu lucruri si ganduri curate.Cand aveti timp liber,cititi o carte,faceti ceva constructiv si pozitiv.
Va pup!

Minunata cetate de scaun al Sucevei















Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am reusit sa ajung sa vizitez cateva locasuri sfinte care se afla la Suceava.Mi-a placut enorm de mult orasul.Era foarte curat din toate punctele de vedere,dar din pacate oamenii foarte posomorati si foarte preocupati de marile probleme cotidiene(bani,bani si iar bani).Daca ar deschide multi dintre ei ochii la capacitate maxima si sa vada de cate lucruri frumoase sunt inconjurati!
Pe drumul de la Iasi spre Suceava,am observat cu iubita mea sotie,ca a aparut din senin o ceata foarte densa si neagra(asta se intampla pe la 9 dimineata).In Suceava era de asemeni foarte innourat si un frig de ajungea sa-ti patrunda pana la oase.
Am ajuns la Manastirea Sf.Ioan cel Nou de la Suceava.Foarte frumoasa manastirea din toate punctele de vedere,dar din pacate era o imbulzeala de oameni care se inghesuiau sa ajunga primii la Sfintele Moaste.Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca langa Moaste era un "preafericit preot" care parca era mai mult agent de paza si de ordine.Iar dupa ce l-am rugat sa ma binecuvanteze mi-a intins o "sfanta mana" sa i-o sarut,cu atata ura incat m-am intristat putin.In fine...are grija Bunul Dumnezeu de noi toti pacatosii.Sa nu se inteleaga ca as avea ceva impotriva a saruta mainile preotilor,dar acest lucru il fac daca simt,cu forta nu se poate face nimic in lumea asta.

M-a minunat foarte tare numarul mare de barbati care erau la biserica si se rugau(comparatia o fac cu bisericile la care am fost prin Iasi si Neamt).Dupa ce m-am rugat la Sf. Moaste(cam pe fuga ca aveam agentul de paza langa mine),ne-am asezat sa ascultam slujba,langa un batranel imbracat in costum popular bucovinean.Extraordinar era batranelul,iar eu nu ma puteam abtine sa nu ma uit insistent la el sa-i studiez portul.Foarte frumos...

Dupa ce s-a terminat slujba,am mers sa ne cumparam cateva suveniruri,atat pentru noi cat si pentru cei dragi noua.Iar am dat peste o aglomeratie de oameni neorganizata,care se miscau haotic si aveam impresia ca nici nu rezolvau nimic din ce vroiau sa realizeze.In schimb am intrat in vorba cu o doamna care se ocupa cu vanzarea de suveniruri si ne-a indrumat catre o biserica in care se afla moastele a vreo 70 de sfinti.

Ei,de acu incepe sa devina interesanta mica noastra excursie la Suceava.Indrumati de cativa locuitori binevoitori(ceea ce din pacate in Iasi este cam rarut),am ajuns la aceea minunata biserica.Se numeste Biserica cu hramul "Sfantului Ierarh Nicoale" si "Izvorul Tamaduirii" si se afla in curtea Spitalului Vechi de la Suceava. Aici tine slujbe Preotul misionar Constantin Diaconasu(din pacate pentru noi nu am reusit sa ne intalnim cu dansul,dar am dat de doi oameni la intrare deosebiti).
Cum am intrat in acest SFANT LOCAS,am simtit cum ne-am fi apropiat extraordinar de mult de Bunul Dumnezeu si Maica Domnului.Aceasta biserica din punctul meu de vedere este E-X-T-R-A-O-R-D-I-N-A-R-A si din punct de vedere a graficii cat si a curateniei si mirosului de tamaie si mir care era inauntru.

In incinta bisericii aproape de altar pe partea dreapta se afla o racla in care se afla Sf.Moaste a 70 de Sfinti.Din lista celor 70 de moaste mentionez cateva:Ioan Botezatorul,un fragment din Braul Maicii Domnului,imparatul Constantin cel Mare,Apostolul Andrei,Mucenicul Gheorghe si nu in ultimul rand mentionez de fragmentul de cruce din crucea pe care a fost rasticnit Iisus.

Pe partea stanga se afla o Icoana cu Maica Domnului,facatoare de minuni,care prin 2003 a inceput sa lacrimeze.Am aflat de la oamenii care se ingrijeau de locas ca la aceasta icoana s-au rugat si sau vindecat multi bolnavi de cancer.In semn de multumire,multi au lasat inele si lantisoare(si vreau sa zic ca erau vreo cateva).





Tot de la oamenii care se ingrijeau de biserica am aflat ca prin 2007,primarul Sucevei ar fi vrut sa darame biserica si sa construiasca o aripa noua a spitalului.Nu am nimic cu acest om,care dupa parerea mea este un foarte bun gospodar,vazand cat de minunat era organizat orasul,dar eu cosider ca se afla intr-un moment de ratacire sufleteasca in acele clipe.Ma rog la Bunul Dumnezeu sa nu mai apara asa 'binevoitori' si sa protejeze acest locas deosebit.

Aste fiind spuse dragii mei,deschideti bine ochii si uitati-va in jurul vostru ca sunt atat de multe lucruri extraordinare si frumoase,iar noi in loc sa le vedem ne gandim numai la conturi de banci,masini cat mai fitzoase si altele.Nu zic...is bune si astea,dar macar o data pe an mergeti intr-un Sfant Locas din acesta si rugati-va.Acei oameni care au de toate mergeti si multumiti pentru tot ce aveti,iar cei care isi doresc multe de la viata,mergeti cu inima curata si rugati-va "Cere si ti se va da".


In toata zona orasului Sucevei,pe unde am umblat,se auzea la ora fixa,clopotele bisericilor(si vreau sa zic ca sunt cateva biserici) si in fundal melodia "Crai Nou" a lui Ciprian Porumbescu.Am sunat si eu un prieten bun si m-a luminat in ce conditii a fost scrisa aceasta melodie.A fost scrisa de Ciprian Porumbescu ca un imn pentru o Noua Romanie,tara noastra aflandu-se sub jugul austro-ungar in timpul razboiului din 1877.Iar din punct de vedere astrologic,craiul noul este primul patrar al lunii,prima faza de luminare a lunii(care daca nu ar fi nori noaptea pe cer ar lumina pamantul in negura noptii).Cine are urechi sa auda,aude...si nimic in lumea asta nu este intamplator,iar Creatorul ne da foarte multe semne,dar daca multi dintre noi mergem in viata cu ochii inchisi si orbecaim din sant in sant nu vedem.

Cu o oarecare parere de rau,a trebuit sa parasesc acel oras minunat,Suceava si mi-am promis ca pe viitor am sa fac multe vizite acestui taram extraordinar.De aceea va spun dragii mei,incercati sa mergeti acolo,avem atatea lucruri de vazut la noi in tara,iar noi megem sa vedem locatii la mii de kilometrii distanta de noi.Iar locuitorilor Sucevei le transmit sa multumeasca Creatorului ca s-au nascut in aceea zona,iar in momentul cand vor constientiza acest lucru se vor simtii extraordinari de bogati.

Va imbratisez cu drag!!!