IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

marți, iulie 14, 2009

Cunoasteti urmatoarele aspecte despre Romania?


"Dacă ne uităm pe harta lumii observăm că România este amplasată pe un teritoriu îmbrăţişat de ape, care toate se unesc, formând la un moment dat un singur fluviu, care apoi se desparte în DOUĂ, apoi în TREI braţe care apoi se varsă în mare. (Este una dintre puţinele ţări ale planetei atât de clar demarcată de ape - se vede acest lucru foarte clar dacă aruncăm o privire pe harta fizică a lumii)
Aţi observat că în România se află singurul lanţ muntos din lume care are o curbură de 360 grade?
Cunoaşteţi frumuseţile megaliţilor României?
Ştiaţi că poporul român a dat planetei în ultima sută de ani procentul cel mai mare de personalităţi (ca să nu zic genii) recunoscute la nivel mondial, raportat la numărul de locuitori?
Ştiaţi că pe teritoriul României a fost găsit cel mai vechi schelet de om din lume?
Ştiaţi că structura cristalină a fulgilor de zăpadă din România este foarte asemănătoare (aproape identică) cu structura cristalină a fulgilor de zăpadă din India şi Tibet? (Ştim acum de la DR. Masaru Emoto că apa cristalizează în funcţie de energia locului)
Foarte mulţi oameni - români şi străini - au afirmat că în România au văzut cel mai mare număr de femei frumoase raportat la numărul de locuitori.
România a dat planetei cele mai bune loturi de gimnastică de-a lungul timpului, raportat la nr. de locuitori. (Aici vreau să fac legătura dintre gimnastică, frumuseţe şi armonie).
În România se află primul oraş din Europa care a fost iluminat electric.
Mihai Eminescu l-a anticipat pe Einstein, cunoscând multe aspecte ale Teoriei Relativităţii.
Prin sacrificiul soldaţilor Români şi întoarcerea armelor în Cel de-al II-lea Război Mondial, războiul a fost scurtat în Europa cu câteva luni, fiind salvate astfel alte câteva sute de mii de vieţi.
De-a lungul istoriei, Ţările Române (cu foarte mari sacrificii) au fost un permanent factor de echilibru între marile imperii.
V-aţi pus vreo dată întrebarea de ce nu a putut fi finalizat acel parc proiectat,a fi amplasat mai întâi lângă Sighişoara şi apoi la Snagov? Oare să fie vorba tot despre incompatibilitate energetică?
Aţi observat faptul că Palatul Potala din Lhasa (Capitala Tibetului) are o structură asemănătoare cu Casa Poporului din Bucureşti?
... ca să nu mai vorbim de bogăţiile naturale: ape minerale, aur...
... ... ... ... ...
"Munţii noştri aur poartă/Noi cerşim din poartă-n poartă..." (Oare Eminescu vorbea doar despre aurul din munţii României?)
Oare întâmplător imnul României se numeşte "Deşteaptă-te Române!"?
Oare despre ce fel de deşteptare este vorba?
P.S. Dacă am făcut vre-o observaţie greşită vă rog să mă corectaţi, iar dacă cunoaşteţi alte aspecte evidente, vă rog să le adăugaţi." publicat de Adrian Baciu.

Monumente distruse...Manastirea Bucium,Judetul Brasov


"In istoria noastra, exista trei perioade cand au fost distruse diferite monumente laice sau ecleziastice, prin daramare cu tunurile sau cu escavatoarele, prin ardere, prin acoperirea picturilor cu var ori cu vopsea sau prin schimbarea destinatiei lor, prin acesta, noii proprietari nu au tinut cont de valoarea lor, provocand, din neglijenta sau din ignoranta, distrugeri. Cele trei perioade au fost: stapanirea habsburgica din vremea Mariei Tereza, prin generalul Bukow, perioada lui Carol I si perioada socialista.
Fiecare perioda de stapanire straina in spatiul romanesc a insemnat incercari de stergere din constiinta romanilor a tot ce inseamna identitate nationala. Doua elemente definitorii ale identitatii romanilor sunt limba si religia ortodoxa. Habsburgii au incercat, in Transilvania si Bucovina, sa-i germanizeze si sa-i catolicizeze pe romani. Nereusind sa-i determine sa treaca la catolicism, au incercat un compromis: crearea Bisericii Unite sau Greco-Catolica, cu promisiunea ca le vor recunoaste romanilor drepturille politice. Actul semnarii unirii i-a nemultumit si pe reformatii maghiari din Transilvania, carora le convenea mai mult mentinerea ortodoxiei romanilor, pentru ca prin unirea celor doua biserici, ei vedeau intarirea catolicismului. Au inceput represiunile impotriva romanilor ortodocsi din doua directii: din partea austriecilor si din partea maghiarilor. Preotii romani si credinciosii din biserici si manastiri au fost arsi de vii, schingiuti, spanzurati, aruncati in fantani. Au fost arse sau distruse de tunuri 300 de biserici si manastiri din Transilvania. Maria Tereza l-a trimis pe generalul Bukow ca sa-i convinga pe romani sa treaca la Biserica Unita. Nici tunurile, nici focul, nici sabiile nu au reusit sa-i convinga pe razvratiti. Care a fost soarta lui Bukow? A murit, pe o strada din Sibiu, zdrobit de copitele cailor. Doua mari evenimente a consemnat istoria, cand crestinii au omorat alti crestini pe criterii religioase: Noaptea Sfantului Bartolomeu si vanarea romanilor din Transilvania. Ambele maceluri au fost savarsite de Biserica Catolica. Oare in numele cui?. Calugarul Efrem descria macelul generalului Bukow in "Plangerea Manastirii Silvasului", scrisa la Prislop, una din manastirile"zugravite" de general.
Astazi ma voi opri la una dintre cele 37 de manastiri distruse de Bukow, din Tara Fagarasului, si anume, la Manastirea Bucium. Aceasta nu a fost una dintre cele mai marete manastiri, dar este importanta prin asezarea sa si prin ceea ce a insemnat in constiinta romanilor din acele locuri. Aceasta manastire este situata in comuna Sinca Veche, asezare aflata la frontiera imperiului cu Muntenia. Pe teritoriul comunei Sinca Veche se afla unul dintre cele mai vechi locasuri de cult din lume, datat cu o vechime de 7000 de ani: Templul Ursitelor, sapat in gresie, transformat in locas crestin. Manastirea Bucium a fost ultima distrusa de Bukow din Tara Fagarasului. Se spune ca staretul Isaia si calugarii s-au inchis in manastire, rugandu-se , in timp ce ghiulele din tunurile lui Bukow nu nimereau biserica. Furios, generalul a ordonat sa se dea foc bisericii. Au ars si zidurile bisericii si calugarii. Doar staretul Isaia a scapat, trecand prin flacari cu cateva icoane si odoare bisericesti, luand drumul muntilor. Si odata ajuns sus, pe culmi, a rostit o rugaciune asa de aprinsa, ca a pravalit o lespede uriasa de piatra, care astupa gura unei pesteri. Si dupa ce a ascuns odoarele acolo, a pravalit lespedea la loc. Dar cu viata n-a scapat nici batranul parinte Isaia. Porniti pe urma lui, soldatii l-au prins, i-au taiat capul ca unui talhar si i-au aruncat trupul intr-o fantana adanca din poiana manastirii Bucium. Din acea fantana, a tasnit chiar a doua zi o apa limpede si tamaduitoare, care mai vindeca pana azi multimile de oameni ce vin sa se lecuiasca la Bucium. Dar nu i-a fost sortit, acestui loc sa fie lipsit de un locas de cult. Regina Maria
a dorit sa refaca manastirea, in anul 1928, sub denumireea "Intregirea Neamului Romanesc", proiect abandonat datorita crizei economice. In anul 1953, Elisabeta si Ion Sandru au vrut sa refaca Manastirea pentru Pacea Lumii, proiect oprit de Securitate. Abia in anul 1995, noua biserica a manastirii a fost refacuta. Anul acesta, manastirea a fost supusa unnei noi incercari: staretul Iosif Sava dorea sa-si satisfaca fanteziile sexuale cu credincioasele. Daca spiritul credintei, in acele locuri, nu au pierit sub tunurile lui Bukow, nici sub ochii vigilenti ai slujitorilor vechiului regim socialist, nu cred ca va piere, datorita unui calugar ratacit.Asadar, va invit sa vizitati locurile sacre de la Sinca Veche si cred ca va veti simti mai bogati spiritual." publicat de Earnest.

Manastirea Pacea Lumii Bucium

sat Bucium, jud. Brasov, 507201

Tel: 0722523128 / 0722418312

www.bucium.ro
Va imbratisez!