IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

miercuri, august 19, 2009

Copilul-diamant – Alexandru Pargaru


"Am urmarit Codul lui Oreste in seara asta, pentru ca nu ma atragea nimic altceva la tv, era o emisiune in reluare la B1.

Am simtit ca acel copil de 15 ani, cu o gandire atat de limpede este ca un diamant, caruia nimic nu ii distruge claritatea, transparenta, puterea de a reflecta orice. Nu e un copil genial de genul olimpic la mate, ci are o intelepciune a sufletului atat de profunda, incat te lasa masca.

Mi-au ramas intiparite cateva din vorbele lui:

- culoarea rosu turbat e culoarea diavolului

- oamenii nu mai au puterea sa creada in ei si asta este cel mai rau lucru pe care si-l fac

- animalul lui preferat e sarpele si toate reptilele de la care vrea sa primeasca intelepciune;

- ii place modestia si compatimeste suferinta infinita la care e supus calul;

- crede ca cei care fac raul primesc din subconstient o gandire negativa; e uimit de cat de pesimisti sunt oamenii si se intreaba de unde atata pesimism, cand omul ar trebui sa construiasca numai in pozitiv;

- crede ca moartea e un somn profund si viata e o fericire infinita;

- se mira cum de oamenii arunca si azi cu pietre in Iisus care ne-a luat muntele de pacate;

- nu ii place la el faptul ca judeca prea mult oamenii;

- vrea sa se faca preotul lui Dumnezeu, dar si botanist si crede ca nu religia te salveaza, ci credinta.

- culoarea lui preferata e verde si ii place si negrul, care e prea blamat, cand el e culoarea profunda a intelepciunii;

- are ce are cu cuvintele care pentru el au mare insemnatate – de exemplu FAGETES, daca nu ma insel, e cuvantul sufletului sau si inseamna aripa de inger; a visat ca a venit de pe o planeta Wertex, daca nu ma insel, care a fost descoperita intre Luna si Soare.

- crede ca Dumnezeu i-a dat un talant pe care el, cu puterea gandirii lui pozitive il modeleaza cum simte.

Asadar e o imbinare de inocenta si profunzime, este extrem de expresiv, vorbeste din suflet si zambeste cu o bunatate infinita in priviri. E un copil care ne invata care sunt lucrurile adevarate care ne fac fericiti, lucrurile adevarate ale spiritului. Nu e neaparat ceva iesit din comun, e de fapt normalul, iar Oreste crede ca e vocea intelepciunii care vorbeste de mii de veacuri prin cai din cele mai surprinzatoare.

- canta si muzica populara patruns de credinta si cu mare seriozitate.

- are o mare religiozitate si il viseaza mereu pe Dumnezeu.

- scrie poezii foarte ciudat de profunde;

Ceea ce ne diferentiaza pe noi, restul oamenilor, de Alexandru este INDOIALA – acest copil pare ca nu o cunoaste, pentru el totul e atat de clar, crede atat de mult in tot ce spune si face.

Sursa : Jurnalul National:

“Il visez aproape in fiecare noapte pe Dumnezeu, in tot felul. Odata l-am visat in forma de cascada care curgea si facea spume, iar in jurul ei erau pasari, lei care stateau blanzi si erau palmieri, portocali si tot felul de alte vietati si plante. Cred in Dumnezeu pentru ca El mi-a vorbit si a zis ca El ne iubeste, ca El va fi tot timpul cu noi, cu toti oamenii (vorbeste grav, atent si raspicat si in tot timpul acesta ma intreaba daca am apucat sa scriu – n.a.). Si ca eu trebuie sa vestesc lumii poruncile Lui, ca El sa poata intra in inimile oamenilor care stau in fata televizorului si ma urmaresc. Unii oameni mi-au spus ca pupau televizorul cand ma vedeau…“

“Vreau ca biserica mea sa nu aiba nici o religie, pentru ca Iisus (imi atrage atentia sa scriu cu doi “i“, ca “asa e corect“ – n.a.) le-a spus ucenicilor sai sa-si pastreze credinta si nu religiile lumesti. Si acel lacas care va sa fie am sa-l construiesc eu si am sa-i dau culoare portocalie, pentru ca e culoarea raiului, si o cruce verde pe ea, insemnand viata“. Copilul de 11 ani are o teorie personala, distincta si complexa despre religie. “Parerea mea este ca aceste religii lumesti sunt create de oameni ispititi de cel rau, ca sa le creeze si sa le dea in biserici. Aceste religii am spus ca sunt de la cel rau, pentru ca, daca un om care are o religie anume se intalneste cu un altul care are alta religie, unul spune obiceiurile din religia respectiva, iar celalalt spune obiceiurile din religia lui, si atunci se isca o cearta. Si Satan, cand vede ca oamenii se cearta, ii prinde in plasa lui si nu mai lasa ca sa intre Domnul nostru Iisus Hristos in inima lor sa-i mantuiasca.

“Daca un om vrea sa mearga la biserica, biserica este in sufletul lui si el trebuie sa-si gaseasca un coltisor al lui unde sa se roage lui Iisus.

Asa cum mi-am gasit eu o livaduta pe care am numit-o “gradina raiului”, din cauza ca atata blandete si atata lumina dadea Dumnezeu, incat livada aceea a devenit pentru mine un adevarat rai. Dar, din pacate, aceasta livada cat de mica, dar mare in sufletul meu, nu o mai am. Sper ca odata o sa o recapat prin binecuvantata putere a lui Dumnezeu“

ALEXANDRU A INVINS BOALA
Viata acestui copil a fost plina de incercari si suferinta. Pe umerii lui micuti a apasat o cruce greu de dus: un craniofaringiom (tumoare pe creier) ce il impiedica sa creasca.

Tumoarea i-a fost extirpata de doua ori de catre neurochirurgii clujeni. O data, pe cand avea 7 ani, si inca o data, 3 ani mai tarziu. Alexandru a urmat apoi un tratament la o clinica din Germania. Oamenii cu suflet bun au fost alaturi de el de fiecare data si l-au ajutat cu bani pentru plata tratamentului, cu o rugaciune. Dar cel mai mare ajutor a venit de la Dumnezeu. Caci luna trecuta, medicii germani l-au examinat din nou pe baiat si i-au dat vestea cea mare: boala a fost invinsa, iar el e pe drumul cel bun. Din ianuarie, Alexandru va putea incepe un tratament hormonal, pentru a se dezvolta normal.

DUREREA
“Mergea Iisus prin ploaia franta/si-o Maica Sfanta il saruta/ Tiranul in balta de sange cand a calcat/ Inima Maicii s-a faramat; O, Iisuse Doamne Sfant/ Stapanul meu pe-acest pamant/ Tu m-ajuta, ma ocroteste/ De pacate ma fereste!“

SOARE SFANT
“O data sa te mai vad as vrea,/ Ajuta-ma cu puterea ta,/ Sa fiu un copil precum raza ta; Tu esti Sfant,/ Eu pe pamant nu pot straluci/ N-am galbenul tau pur al vietii/ Nici vesnicia tineretii“

BINECUVANTARE
“Ce m-as face mama eu/ De n-as fi copilul tau/ Sa-ti fiu mama mangaiere/ Bucurie si durere/ Ca Dumnezeu m-o dat tie/ Cea mai mare bogatie/ Inima de mama stie“ – Alexandru Pargaru"postat de Carnir.

Va imbratisez cu drag!!!

"Experimente cu un mediu hipnozant"-Prof.dr.Milan Ryzl


"Am gasit o doamna,pe care o vom numi H.P.Era o femeie tanara,de 22 ani,pe care am hipnotizat-o de mai multe ori.Aceasta femeie facea parte in mediul ei familiar,mediu spiritist.Se interesa de problemele teoretice legate de supravetuirea dupa moarte.
H.P. a fost hipnotizata la inceputul fiecarui experiment,dupa cum a raspuns,sub durata hipnozei,la intrebari teoretice din domeniul ei de interes.Ea era obisnuita sa se cufunde in transa si starea ei hipnotica era uneori asemanatoare cu transa spiritista;in loc sa raspunda mai degraba pasiv la intrebari,ea tinea din cand in cand discursuri morale si filozofice.
Am obtinut comunicari importante atunci cand a fost mai disciplinata si a raspuns direct la intrebari.In cele ce urmeaza,infatisam extrase din aceste convorbiri mai importante.
Subiectul deosebeste corp,suflet,fluid...
-Am vorbit mai inainte depre faptul ca omul poseda pe langa corpul sau material si alte componente care ii agrega personalitatea.Spuneti-mi va rog din ce este alcatuita personalitatea dumneavoastra?
-Mai intai din mine,cea care sta aici,din corpul meu material.Apoi din cel de-al doilea eu al meu,acesta e un fel de fluid care ma reprezinta asa cum as vrea sa fiu si in care ma simt asa de destoinica si atat de perfecta pe cat as putea sa fiu.Acesta exercita un soi de control asupra celui de al treilea eu al meu care este sufletul sau spiritul meu.In acest suflet se oglindesc toate influentele rele care vin din lumea inconjuratoare sau de la eul meu material.
-Vreti sa spuneti prin aceasta ca o componenta a omului este corpul sau material si ca,pe langa ea,mai exista si o a doua componenta,imateriala?Cea pe care parca,ati numit-o "fluidum"?
-Da,aceasta este un fel de imagine arhetipala a omului,imaginea sa spirituala,asa cum ar putea el sa arate sau ceea ce el ar putea sa ajunga,daca ar fi in stare sa distinga corect binele de rau.Este un fel de scanteie,o lumina,care te face sa intelegi ceea ce trebuie sa faci,cum sa te comporti.Si afara de asta exista cel de-al treilea eu pe care l-am amintit.
-Relatati-mi ceva despre acest al treilea eu.
-"Fluidum"-ul,sa stiti,este cea de-a doua parte;care ne impinge sa facem ceea ce trebuie;este lumina pe care o poarta fiecare in sine,pe care o cauta si nu stie ca este in el insusi.Cel de-al treilea eu este din punct de vedere omenesc,imaterial.Este o parte componenta imateriala,dar din punct de vedere al fiintelor siritualr,acest suflet continua sa fie intr-o oarecare masura material;in schimb,acest fluidum,acest bun,adica aceasta a doua componenta,este o reflectare a lui Dumnezeu,o lumina.Ea este o reflectare imateriala a perfectiunii.E ceva foarte abstract,dar exista real in fiecare dintre noi.Cea de-a treia parte,sufletul este si el imaterial,din punctul de vedere al fiintelor umane,materiale.Dar din punct de vedere al fiintelor spirituale,patrunse de aceasta lumina a perfectiunii,sufletul nostru este impovarat de materie,este prea strans legat de materie.
-Vreti,prin urmare sa spuneti,ca fiinta omeneasca este efectiv alcatuita din trei parti,am inteles bine?
-Da,din trei parti:din componenta materiala,din componenta imateriala si din imaginea imateriala a perfectiunii,pe care fiecare dintre noi ar putea-o atinge.
Subiectul descrie fluidul...
-Ce este gandirea?
-Este un proces material.Tot asa cum exersam corpul,asa exersam si creierul.Uneori se produc shimbari bruste,determinate de fluid.Gandurile pe care le gandim constant reprezinta functia rationala a creierului,dar unele idei ce ne strafulgera deodata sau alteori amintirea unor lucruri trecute se bazeaza pe actiunea fluidului.
-Exista Dumnezeu?
-Da.
-Spune-mi ceva de Dumnezeu.
-Este greu sa-l descrii pe Dumnezeu cuiva care nu crede in el.Dar cine crede,cine crede cu putere va capata viziunea interioara si il va recunoaste el insusi pe Dumnezeu.
-Din ce mi-ati spus mai inainte reiese ca fluidul unui om se contopeste dupa moartea acestuia cu Dumnezeu.Ar putea rezulta de aici ca fluidul este fie identic cu Dumnezeu,fie este o parte din Dumnezeu?E corecta aceasta presupunere?
-Doar in parte.Fluidul nu este Dumnezeu.Fluidul este o reflectiune a lui Dumnezeu.Fluidul a fost la inceput tot atat de desavarsit precum este Dumnezeu,dar sub influenta oamenilor si-a insusit insuficientele acestora.Fluidul este,totusi,componenta cea mai perfecta a fiintei umane.Fluidul nu se va contopi in intregime cu Dumnezeu,dar dupa purificarea sufletului se va uni cu acesta si se va apropia cat mai mult posibil de Dumnezeu.Dar aceasta nu este o contopire deplina.
-In cat timp se purifica sufletul dupa moartea omului?
-Poate dura de la o secunda la zeci de mii de ani.
-De ce depinde?
-De cat rau a facut omul pe pamant si de cat a suferit."
Va imbratisez cu drag!!!