IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

joi, iulie 15, 2010

A iubi viaţa şi a trăi pentru iubire...



Salutări dragii mei, EU SUNT KRYON din Serviciul Magnetic.

Este minunat să mă aflu din nou cu voi în seara aceasta. Şi, încă odată, este multă iubire în aer, au loc mari schimbări şi tranziţii de energie. Aceste schimbări vin peste noi cu foarte, foarte mare rapiditate, val după val, iar dacă încercaţi să rezistaţi schimbărilor aduse, vă veţi simţi obosiţi şi neliniştiţi. Este important să vă încadraţi în fluxul vieţii. Aveţi cu toţii vise, vise măreţe despre propria viaţă – iar visele vă sunt călăuzirea – ele vă arată calea de urmat. Aşadar, trăiţi-vă visele, deveniţi autentici, intraţi într-o stare de a fi, o stare autentică de a fi şi deveniţi cine aţi fost meniţi să fiţi. Îndepărtaţi-vă acel înveliş asemenea unui cocon de larvă şi trăiţi adevărata experienţă a metamorfozei. Este timpul să vă străpungeţi coconul, să vă deschideţi şi să vă întindeţi aripile. Lăsaţi lumea să vă vadă adevărata frumuseţe. Toţi trebuie să iubim viaţa şi să trăim pentru iubire. Iubiţi trăind şi trăiţi iubind. A trăi ţine de masculin. A iubi ţine de feminin însă aparţine aceleaşi polarităţi. Aşadar, îndrăzniţi să trăiţi viaţa de o asemenea manieră şi veţi avea experienţa vieţii cu adevărat dorite. Visele voastre reprezintă călătoria spre întregire. Binecuvântaţi durerea din corpuri; toată durerea derivă din durerea şi boala emoţională. Toate bolile pot fi vindecate prin lucrul cu energiile, printr-o curăţire interioară a corpului şi prin exerciţiu fizic. Toate acestea trei merg mână în mână. Un copil mic trăieşte într-o stare continuă de agitaţie şi alergătură de jur împrejur. Emoţiile lor au suişuri şi coborâşuri – izbucnesc în lacrimi, râd şi glumesc şi sunt jucăuşi.

Calea de urmat este inocenţa copilărească. Înseamnă a acţiona mai matur decât un copil, exprimând însă în permanenţă ceea ce simţiţi, ceea ce gândiţi şi ceea ce credeţi a fi un răspuns. Cei din jur au nevoie să afle – spuneţi-le ce şi cum simţiţi. Este foarte important să păstraţi în permanenţă un contact cu propriile sentimente şi să luaţi cunoştinţă despre adevărul sentimentelor voastre, deoarece ele vă călăuzesc către următoarea etapă a procesului – procesul de vindecare a copilului interior. Sentimentele voastre sunt un sistem de îndrumare de la Dumnezeu. Emoţiile provin din trecut şi sunt un amalgam de evenimente şi sentimente – aici apare necesitatea asimilării de experienţă de viaţă. Doar când asimilaţi suficientă experienţă de viaţă pentru a vă stăpâni emoţiile, puteţi să vă debarasaţi cu adevărat de ele. Dacă în timpul copilăriei v-aţi zbătut să dobândiţi experienţă de viaţă, acest comportament se va perpetua odată cu maturizarea.

Însă, iubirea este răspunsul perfect. Iubirea este unica cale... lumina iubirii va iradia asupra întunecimii din corpurile voastre – absenţa iubirii va fi compensată. Fiecare problemă reprezintă de fapt refuzul de a înfrunta încercările vieţii şi fiecare greutate nu este decât o probă – adusă de Spirit în cale tocmai pentru a vă dezvolta experienţa necesară de viaţă. Nici o problemă nu are menirea de a vă copleşi, însă dacă vă simţiţi copleşiţi, probabil că aţi fi avut nevoie de vindecare în copilărie. Un tânăr copil blând şi timid poate fi copleşit sau distrus emoţional de împrejurări, cum ar fi încercarea de a merge şi de a vorbi. În anii de formare un copil este în mare măsură asemenea unui burete, absorbind iubire şi lecţiile de viaţă de la părinţi, iar părinţii sunt ca nişte zei în ochii lor. Dacă părinţii încetează să se iubească, cum ar putea un copil să înveţe iubirea? Copilul îşi va imita automat părinţii şi le va copia relaţia în mod subconştient. Dacă relaţia părinţilor este una abuzivă, copilul, pe măsură ce el sau ea va creşte, va deveni la rândului său o persoană abuzivă. Dacă copilul se confruntă cu o relaţie abuzivă a părinţilor, atunci el sau ea vor deveni cu siguranţă abuzivi. Dacă copilul este crescut doar de unul din părinţi, atunci el va dezvolta o relaţie de părinte singular relativ la părintele absent. Va lipsi fie masculinul, fie femininul ceea ce va constitui una din încercările vieţii. Provocarea constă în a echilibra darul adus de acele părţi masculine, respectiv feminine în exces.

Conceptul de păcat este foarte greşit înţeles. În învăţăturile lui Kryon, cuvântul “păcat” înseamnă ”a moşteni toate acele daruri pe care le posedă părinţii voştri”. Veţi moşteni atât darurile rele cât şi cele bune ale mamei şi tatălui vostru. Subliniem încă o dată, cuvintele “bun” şi “rău” nu sunt folosite corect, “răul” ar fi ceva inconştient, iar “binele” ceva conştient. Celălalt tip de relaţie care vă înconjoară este acela dintre mama şi tatăl vostru ca soţ şi soţie. Cât de bună soţie este mama şi cât de bun soţ este tatăl? Felul în care vă raportaţi la sine şi la lumea din jur depinde de cât de bună a fost relaţia dintre mamă şi tată în cadrul căsniciei şi ce fel de părinţi au fost.

Acum, închideţi ochii şi pătrundeţi în interior. Deveniţi una cu corpurile voastre şi conectaţi-vă la Mama Pământ prin tălpile picioarelor şi la Tatăl Cer prin chakra coroanei. Lăsaţi-vă inimile inundate de iubirea Spiritului. Simţiţi iubirea pe care Spiritul o nutreşte pentru voi, deoarece Spiritul vă iubeşte cu mult mai mult decât v-ar putea vreodată iubi mama sau tatăl vostru. Toţi sunteţi iubiţi cu mare, mare profunzime fără absolut nici un fel de motiv. Absorbiţi iubirea aceasta întocmai cum ar face-o un copil şi lăsaţi iubirea să curgă către acele părţi ale voastre care se simt lipsite de iubire, care simt nevoia de îngrijire. La fel cum un râu îşi urmează cursul ştiut, tot aşa şi iubirea ştie exact unde să se ducă. Asemenea unei molii atrase de lumină, iubirea este atrasă de întuneric şi iubirea va lumina întunecimea, întotdeauna. Deci, lăsaţi iubirea şi lumina să pătrundă în acele spaţii interioare întunecate din voi, acele aspecte care nu se simt iubite. Au existat momente în care iubirea dintre mama şi tatăl vostru era perfectă şi momente în care nu era. De-a lungul vieţii aţi învăţat să alegeţi ambele tipare de comportament. Iar iubirea are multe, multe faţete şi multe laturi diferite. Uneori vă folosiţi de iubire pentru a stăpâni anumite energii, pentru a trasa graniţe, pentru a stabili reguli şi legi pentru alinierea acestor energii. Spre exemplu, un copil adolescent care intră în pubertate are nevoie de limite riguroase – anii adolescenţei sunt o perioadă fragilă şi plină de tandreţe – o perioadă în care sunt foarte uşor de rănit, în care copilul tânăr poate fi cu uşurinţă lovit. Fiţi atenţi, căci această rană devine parte din tânărul adult. Energia adolescentului poate fi foarte uşor fragmentată şi împrăştiată. Comportamentul sexual inadecvat este unul dintre exemple. Dacă un copil, fie el băiat sau fată, nu este protejat în mod corespunzător faţă de avansurile altor adolescenţi sau chiar adulţi, pot apărea mari ravagii ale energiei copilului şi poate fi un proces foarte greu de depăşit. În primul rând o persoană trebuie să conştientizeze şi să înţeleagă ce înseamnă un asemenea comportament inadecvat care la vremea lui putea să pară amuzant sau normal. Poate fi cineva în care vă încredeţi cu adevărat şi ale căror fapte să fie nepotrivite.

Aşadar, lăsaţi-vă purtaţi de minte într-o călătorie şi studiaţi-vă perioada de timp a adolescenţei şi copilăriei. Îngăduiţi-vă să fiţi susţinuţi în acest spaţiu al iubirii, căci ceea ce ar părea o întâlnire inocentă s-ar putea la fel de bine să fie un tipar de comportament greu de dezangrenat pe măsură ce avansaţi pe calea vindecării. Noi folosim cu mare atenţie cuvântul “nepotrivit”, fiindcă există o diferenţă între abuz şi comportament nepotrivit. Efectele unui comportament nepotrivit pot fi cu mult mai devastatoare decât abuzul pur fizic. Energiile cele mai greu de depistat sunt acelea despre care nu aţi fi suspectat nimic rău. Într-un fel este ca atunci când cineva îţi şopteşte pe la spate, ştii că şopteşte ceva şi presupui că este ceva de rău altfel de ce ar şopti şi nu ştii efectiv ce spune. Te face să te gândeşti mereu, “Ce tot spuneau ei acolo?” În întunericul psihicului propriu această şoaptă se propagă ca un murmur permanent – “Ce s-a întâmplat în realitate? Ce mi s-a întâmplat în ziua aceea? Care parte din mine a dispărut? Ce am simţit atunci?” Oridecâteori apare un comportament nepotrivit, o parte din noi se furişează încetişor afară. Noi nu ştim care este acea parte a voastră care a dispărut. Însă ar putea fi aspectul foarte blând, paşnic, tandru şi creativ al sinelui (o parte a magicianului interior) care pleacă, o parte a sinelui vostru care ar fi putut crea o lume magică, o lume a iubirii reale şi a relaţiilor sincere. Într-un fel, această parte a spus uh-uh, nu mai stau pe aici, este ceva dezgustător şi nu e de mine.

Ei bine, în seara asta a sosit vremea revenirii aspectului sensibil, blând şi creativ al magicianului interior şi desigur a celei de a doua chakre – chakra creativă unde trăieşte magicianul şi îşi creează magiile – iar aceea parte vă părăseşte din cauza comportamentului nepotrivit, este asemenea pulberii magice pe care magicianul ar împrăştia-o prin aer. Observaţi cum odată reintraţi în contact cu propria sexualitate, revine şi pulberea magică în viaţa voastră. Fără pulbere nu există magie, deoarece pulberea este iubirea din magic. Amintiţi-vă, acest aspect este destinat relaţiei speciale, sacre pe care o păstraţi pentru sine şi pe care o împărtăşiţi cu sufletul geamăn sau cu sufletul pereche. Comportamentul nepotrivit ar fi cel al unei perechi de adolescenţi care se amuză împreună, poate două fete care se sărută sau doi băieţi care se ating în mod inadecvat. Atât poate fi de simplu. Dar aceea parte din voi care aparţine sacrei relaţii cu sufletul pereche se va reîntoarce deoarece va fi iubire, magie, bucurie şi libertate în acea relaţie. Va fi o contopire a masculinului şi femininului interior. Călătoria va fi cu atât mai dificilă cu cât i-a fost mai greu mamei voastre ca soţie şi tatălui ca soţ. Permiteţi-le soţului şi soţiei din interior sau regelui şi reginei interioare să se contopească şi să devină una în acest aspect al iubirii.

Comportamentul sexual nepotrivit este o energie foarte greu de observat şi înţeles. Este încă o provocare apărută în cursul călătoriei voastre către întregire, către a deveni fiinţa care aţi fost menită să fiţi. Visând despre relaţii vă va lipsi această parte din voi. Lăsaţi-vă energiile să se extindă şi să se înalţe tot mai sus. Lăsaţi-vă susţinuţi de Spirit pe măsură ce vă extindeţi şi eliberaţi tot ce este nevoie să fie eliberat şi primiţi pulberea magică care este iubirea ce va îngădui uniunea masculinului cu femininul interior, revărsarea şi contopirea lor ca unul singur. Odată ce aceste două energii încep să fuzioneze şi îi permiteţi creaţiei din interior să se manifeste, vindecarea va apare aproape spontan în toate aspectele vieţii. Vindecarea voastră se va desfăşura în mod automat aproape ca un avion care a trecut pe pilot automat. Vindecarea vi se va accelera dincolo de cele mai îndrăzneţe visuri, deoarece pe pământ soseşte o nouă rasă şi voi sunteţi aceea! Veţi deveni fiinţe umane de tip nou, creatori măreţi intraţi în deplinătatea drepturilor lor. V-am spus întotdeauna în aceste mesaje channel de la Kryon că sunteţi nişte fiinţe magice, mistice care depăşesc cea mai îndrăzneaţă imaginaţie. Sunteţi cu mult mai puternici decât orice a creat omul vreodată. Sunteţi mai puternici decât cele mai avansate computere pe care le deţine NASA şi aşa veţi fi mereu. Şi pe măsură ce încep să vi se contopească energiile masculine şi feminine, ele se vor combina şi vor lucra în asemenea mod încât va apărea o mare expansiune de energie de la interior – o străfulgerare pornită din miezul fiinţei voastre... şi veţi avea din ce în ce mai mult control asupra creaţiei proprii şi veţi fi mai creativi. Veţi crea cu mai mare rapiditate. Oricare vă este visul, îl veţi crea. Îl veţi crea foarte repede prin permiterea contopirea dintre masculinul şi femininul interior. Secretul declanşării contopirii dintre energiile voastre masculine şi feminine constă în a conştientiza că ele nu se contopesc aşa cum ar trebui. Asta fiindcă orice lucru realizaţi, va fi aproape instantaneu îndeplinit. De câte ori lucraţi asupra vindecării proprii, să operaţi întotdeauna în domeniul lumii abstracte. Proiectaţi-vă visul în exterior şi manifestaţi-l în fizic în afară – acesta este simbolul de vindecare a acelei răni specifice. Pe această planetă există foarte puţini oameni a căror energii masculine şi feminine sunt real contopite şi se revarsă la unison. Acest plan terestru a fost creat în aşa fel încât să vă ţină separaţi de Divin – departe de adevăr şi de noile energii. Noile energii aduc reconectarea la Divin. Voi sunteţi Divinul şi relaţiile din interiorul vostru nu decurg armonios. Permiteţi-le relaţiilor legate de toate aspectele sinelui vostru să decurgă aşa cum ar trebui. Acest lucru îl subliniem în aceste mesaje, purificarea - a purifica şi curăţa organele – stomacul, intestinele, ficatul şi rinichii folosind orice tehnică aveţi la dispoziţie. Dacă organele vă sunt purificate veţi descoperi cum vi se accelerează călătoria personală. Prelucrând această purificare şi observând ce se petrecea cu voi în copilărie, încet dar sigur vă veţi edifica foarte precis asupra stării propriului corp. Veţi începe să simţiţi cât este de special. Odată cu eliberarea energiilor din organele interne, veţi deveni conştienţi de vechile dureri din copilărie care au creat în permanenţă realităţi negative, făcându-vă bolnavi sau disfuncţionali. Dacă toate organele interacţionează cum trebuie şi sângele este curat şi pur, veţi crea cu mult mai mare uşurinţă o realitate conform propriei dorinţe. Aşadar, lăsaţi iubirea să vi se reverse în inimi... şi fiţi blânzi. Fiţi blânzi şi grijulii cu sine în timp ce se revarsă iubirea. Orice locuri împietrite aţi mai găsi în inimă, lăsaţi-le să se înmoaie şi să fie eliberate. Nu opuneţi rezistenţă. Fiţi conştienţi de ele cum îşi slăbesc tensiunea şi dispar. Lăsaţi-le să dispară.

Toţi veţi crea lucruri măreţe aici pe pământ. În acest plan terestru există din abundenţă energie aşa încât jucaţi-vă după pofta inimii. Creaţi relaţii după dorinţă. Creaţi-vă o casă după dorinţă. Aduceţi-vă aminte, cu cât se contopesc mai mult energiile masculine şi feminine, cu atât vor fi mai puţine chestiuni de rezolvat legate de bani, la fel şi mai puţine legate de sexualitatea nepotrivită. Lăsaţi să se disipe încet comportamentul nepotrivit determinat de părinţi inconştienţi. Lăsaţi iubirea interioară să vă ilumineze întunecimea, deoarece oridecâteori se focalizează lumină asupra unui loc întunecat apar acolo daruri. Primiţi acele daruri şi extindeţi-vă conştienţa. Extindeţi-vă dincolo de corpuri, în aura şi energia persoanei de alături. Şi lăsaţi-vă energiile să se extindă şi să devină adevărul fiinţei care sunteţi cu adevărat. Ajunşi într-o stare de conştienţă cu adevărat extinsă, conectaţi-vă la soare, la lună, la stele şi la planetele acestui Univers de care aparţineţi cu toţii, în iubire.

Şi acum, dragii mei, acesta este Kryon care se retrage. Mergeţi cu bine, Dumnezeu să vă binecuvânteze şi aveţi grijă de voi.

Copyright © David Brown.

Convergenta Constienta 17-18 iulie 2010

De Carl Johan Calleman

Pregatirile pentru promovarea Convergentei Constiente din 17-18 iulie 2010 au inceput deja. Desi va fi necesar sprijinul si colaborarea activa a unui mare numar de oameni, bulgarele de zapada a inceput sa se rostogoleasca. E foarte posibil ca el va deveni un eveniment ce va influenta calea urmata de civilizatia noastra, prin stabilirea intentiei de a manifesta constienta unimii la scara mare, in concordanta cu al noualea val din Calendarele Mayase. Prin urmare, as dori sa-mi impartasesc viziunea privind Convergenta Constienta si ce anume ar putea infaptui aceasta, intr-un articol care nu contine prea multe amanunte de ordin tehnic.

De-a lungul timpului, incepand cu Convergenta Armonica din august 1987, si poate chiar mai inainte de ea, un numar tot mai mare de oameni – si nu doar cativa mistici alesi – au ajuns sa cunoasca nemijlocit stari de unime cu toate lucrurile si o orientare plina de sens in propria lor viata. Insa, chiar daca uneori astfel de experiente ar fi putut fi iluminatoare sau extatice, ele nu au reusit sa modifice modul in care lumea noastra functioneaza, in general. Desi s-ar putea sa nu ne surprinda acest fapt, nu exista realmente nici un motiv ca el ar trebui considerat drept o supozitie luata drept buna. Astfel de experiente, ce apar uneori ca urmare a practicilor spirituale, au fost in mod clar incompatibile atat cu conceptia preponderent materialista despre lume, cat si cu cei care considera Divinitatea ca pe ceva separat de noi insine. Un numar tot mai mare de oameni au ajuns astfel sa cunoasca, in mod direct, ca unele “energii” mai inalte decat ei insisi lucreaza ca sa le aduca calauzire. In limbajul nostru obisnuit, discutam despre unele lucruri ce au fost "menite sa se intample" si despre alte lucruri ce "nu au fost menite sa se intample." Aceasta experienta directa a energiilor calauzitoare este un sentiment trait relativ recent de civilizatia noastra. El se intensifica, de asemenea, pe masura ce creste frecventa schimbarilor dintre energiile caracteristice calendarului, in timp ce ne apropiem de incheierea calendarelor mayase. E ca si cand, prin cresterea acestei frecvente, planul cosmic ne chema sa ne trezim si sa intelegem ca ne aflam aici dintr-o ratiune anume si ca Universul are un plan de perspectiva. Aceasta trezire continua a generat o perceptie extrem de raspandita cum ca sfarsitul Calendarelor Mayase va aduce o “transformare a constiintei" .

Astfel de experiente sunt intelese, desigur, intr-o multitudine de moduri diferite, uneori fiind legate de o interventie divina sau de astrologie, in functie de individ. Totusi, ele par sa insinueze intotdeauna faptul ca Universul are un tel mai inalt. Perceperea unei orientari atat de intentionate, ar putea fi cel mai mic numitor comun pentru cei ce vor alege sa participe la Convergenta Constienta. In ce ma priveste, am ajuns sa inteleg ce anume e "menit" si ce "nu e menit" sa se petreaca, in primul rand din perspectiva ampla oferita de Calendarele Mayase, pur si simplu datorita nenumaratelor dovezi stiintifice care demonstreaza ca energiile pe care aceste calendare le descriu, au antrenat evolutia in toate aspectele ei, de la inceputul timpului.

In paralel cu inmultirea experientelor de calauzire traite de indivizi, au existat si numeroase initiative de a organiza, in zile speciale, meditatii sau alte evenimente internationale de natura spirituala, care se concentreaza pe o cauza constructiva, cum ar fi pacea. In orice caz, ceea ce simt eu ca trebuie ca noi sa intelegem este faptul ca, in ciuda acestor experiente de unitate individuala sau colectiva, cei care le traiesc continua sa fie in mare parte fragmentati. Pana in prezent, intentia de a manifesta constiinta unimii nu a fost, totusi, ferm ancorata in lumea noastra. Perceptia avuta despre o persoana care mediteaza este aceea ca ea face acest lucru ca pe o actiune privata, ce face parte din calea sa individuala. O meditatie pentru a vindeca Pamantul este privita ca un eveniment in esenta neangajant, de o zi sau doua, dupa care lucrurile revin la “treaba, ca de obicei". In general, in societate si in mass-media ei, meditatia e prezentata ca fiind un fenomen marginal, in ciuda numarului mare de oameni care o practica. In orice caz, simt ca aceasta Convergenta Constienta va fi – si trebuie sa fie – un eveniment unic, ce reprezinta mai mult decat o noua meditatie planetara. Este vorba despre ancorarea unei intentii de a manifesta, in permanenta, constiinta unitatii.

Fragmentarea actuala, atat a indivizilor cat si a grupurilor, este un punct critic. Eu cred ca acesta este punctul in care va interveni Convergenta Constienta, ca sa aduca speranta si viziuni pentru viitor. Unul dintre motivele pentru care intentia indreptata spre constiinta unimii nu a fost inca ancorata in realitatea unanim acceptata, este acela ca evenimentele nu ar fi atins o masa critica. Simt, totusi, ca un factor si mai important a fost acela ca experientele individuale si evenimentele nu au fost intelese intotdeauna drept demersuri in cadrul unui plan temporal cosmic, ce are o orientare clara spre constiinta unimii. Lipsa unui astfel de context temporal, se poate sa fi avut consecinte cu mult mai vaste decat recunoaste cea mai mare parte a oamenilor. El a afectat nu numai rolul celor care au devenit treji, ci si o gama variata de miscari grass roots [o miscare grass roots – este condusa de constituentii unei comunitati. Termenul indica ca fondarea miscarii si grupul care o sprijina este un act natural si spontan, subliniind diferentele dintre aceasta si o miscare condusa de structurile traditionale de putere. N.tr.] ce se concentreaza pe schimbare socio-economica treptata. Daca astfel de miscari nu pot sesiza modul in care aspiratiile lor fac parte dintr-un plan temporal cosmic privind planeta, ele vor fi, la randul lor fragmentate, iar roadele lor vor fi deseori temporare sau incorporate in civilizatia dualista deja existenta.

Fragmentarea experientelor constiintei unimii si lipsa unei intentii la nivel colectiv, de a se manifesta aceasta constiinta, au prin urmare consecinte mari, mult mai mari decat ar tinde sa creada majoritatea oamenilor. Ele influenteaza un numar foarte mare de organizatii si proiecte ce au potentialul de a fi benefice planetei noastre, deoarece acestea si miscarile sociale pe care le-au initiat, exista fara un context temporal. Asadar, toate miscarile similare ce intentioneaza sa materializeze o lume a constiintei unimii ar putea beneficia de pe urma participarii lor la Convergenta Constienta, tocmai pentru ca aceasta ofera un astfel de cadru temporal. De aici, mai reiese si un interes al puterilor aflate la conducere de a suprima informatii despre Calendarul Mayas, informatii ce-ar putea servi drept inspiratie si incurajare pentru cei ce doresc o noua orientare pentru civilizatia noastra.

Mass-media oficiala - incluzand insa, nelimitandu- se la Hollywood - a facut o reclama zgomotoasa unei perspective distorsionate asupra Calendarului Mayas - o simpla data din viitor, in care e de asteptat sa se intample ceva dramatic. In aceasta interpretare, e aproape irelevant daca aceasta schimbare este privita ca fiind constructiva sau distructiva, de vreme ce, mai intai de toate, o asemenea perspectiva este atat de total incompatibila cu Calendarul Mayas.
Prin urmare, mesajul transmis de mass-media a fost: "Nu va asumati responsibilitatea pentru co-crearea viitorului! Doar asteptati si priviti!" Nimic nu ar putea fi mai departe de perspectiva mayasa – si de adevar – decat obsesia unei singure zile din viitor, in care e de presupus ca ceva sa ne pice, pur si simplu, din cer. Calendarul Mayas descrie procese, procese ce au continuat sa se desfasoare de la inceputul timpului si care, treapta dupa treapta, au inaltat fiintele umane spre structuri mai avansate ale constiintei. Ca parte integranta din aceste procese, omenirea se indreapta acum spre initierea unui nou proces, cel de-al noualea val, menit sa ne conduca intr-un loc al constiintei unimii, in care nu am mai fost vreodata inainte. Prin urmare, solutiile din trecut nu sunt foarte potrivite ca sa mai fie aplicate, astfel incat ni se cere sa dezvoltam un nivel nou de creativitate.

Calendarele Mayase au ajuns sa fie intelese intr-un mod ce ne priveaza de putere, in loc sa fie intelese ca niste instrumente de ghidare pentru transfomare pozitiva la nivel spiritual si social. Motivul principal al acestei intelegeri eronate este ca nu e cunoscut, in general, faptul ca nu exista doar un calendar, si ca, de fapt, exista noua calendare, ce sunt pe punctul de a se incheia simultan. Fiecare dintre aceste calendare descrie un val al miscarii de evolutie, iar cel de-al noualea dintre acestea este cel desemnat sa aduca constiinta unimii, care reprezinta speranta actuala a omenirii, intrucat el asigura un punct de plecare necesar pentru nasterea unei noi lumi. Totusi, daca nu exista o intentie colectiva si constienta, care sa sustina cu fermitate acest al noualea val, care e probabilitatea ca aceasta sa se materializeze? Unii ar putea chiar intreba daca fara a avea o astfel de intentie, de a manifesta constiinta unimii, oricine are motiv sa se planga daca nu se produce? Ca sa facem sa se produca acest lucru trebuie sa ne aliniem in timp cu acest calendar, altminteri, cred ca ne vom pierde puterea de a influenta cursul evenimentelor. Convergenta Constienta este stabilita de asa maniera, incat ne vom putea pregati dinainte pentru energiile ce urmeaza sa vina si, astfel, sa ne putem acorda cu ele. Spre deosebire de Convergenta Armonica din 1987, care a fost un eveniment relativ spontan, eu, unul, cred ca aceasta Convergenta Constienta din 2010, datorita vitezei actuale a timpului - care e foarte mare - vom trebui sa fim uniti printr-o intentie comuna, ca sa putem produce o schimbare. Pe masura ce ne apropiem de manifestarea simultana a celor noua valuri, vor exista intrepatrunderi complexe ale valurilor, prin care ar fi greu sa ne miscam, fara o astfel de intentie comuna.

Viziunea mea pentru Convergenta Constienta este aceea ca ea va fi un eveniment care ii va ajuta pe oameni sa scape de fragmentarea si constrangerile curente, si care ne va inlesni sa co-creem viitorul, mai ales pentru ca, la ora actuala, multe din structurile consacrate ale societatii s-ar putea sa se naruie. Cu iminenta constiinta a unimii, multe lucruri care nu sunt compatibile cu ea devin, in realitate, vizibile intr-o noua lumina. Un numar tot mai mare de oameni isi pierd credinta in biserici ( Irlanda si SUA), moschei ( Iran), precum si in bancheri si politicieni (pretutindeni) , si atat de multe lucruri din modul anterior de functionare a lumii ar putea fi rasturnate. Prin urmare, devine din ce in ce mai important sa stabilim o intentie de manifestare a constiintei unimii, drept fundament pentru solutii inedite. Oricum, eu nu cred ca aceasta Convergenta Constienta este pentru aceia care se cearta cu ei insisi, aratand cu degetul si criticand toate aspectele negative ale lumii noastre actuale si ale sistemelor ei de guvernare. Mai degraba, este pentru aceia care-si doresc sa creeze o intentie mai constructiva, sa o ancoreze total si sa o materializeze in lume.

Astfel, o intentie de manifestare a constiintei unimii nu ne serveste doar ca sa ne calauzeasca - pe noi sau dezvoltarea noastra individuala - , ci ea se refera si la posibilitatea ca ar putea indruma, in general, civilizatia noastra. O astfel de intentie impartasita la nivel colectiv, detinuta de o masa critica de oameni, ar putea incepe sa aiba o viata de sine statatoare si sa dea o orientare unei varietati mari de proiecte. Daca e sa se intample acest lucru, este deosebit de hotarator ca intentia sa fie mentinuta cu autenticitate, si nu sa provina din dorinta de a da bine in ochii nostri, in cei ai prietenilor, profesorilor sau maestrilor nostri. Doar o intentie impartasita in mod autentic, de o masa critica de indivizi suverani, ar putea juca un rol constructiv in co-crearea viitorului nostru. Prin urmare, inseamna ca aceasta Convergenta Constienta este pentru oamenii care sunt constienti de intentiile lor.

Constiinta unimii nu inseamna conformism, sau ca toti sunt fasonati dupa aceeasi forma ca sa gandeasca si sa arate identic. Mai degraba, constiinta unimii va genera o lume care este exact opusul conformistului. Deoarece constiinta unimii inseamna transcenderea dualitatilor de judecare si a mentalitatii inerente de a domina, generate de valurile mai joase; ea are in vedere o varietate mult mai larga de puncte de vedere si stiluri de viata, decat inainte. Astfel, Convergenta Constienta se refera la reunirea, convergenta oamenilor din multe si diferite straturi sociale, avand pregatiri si puncte de vedere foarte diferite, pentru a exprima si a avea experienta unei intentii comune pentru viitor.

Cele doua zile initiale, 17 si 18 iulie 2010, ar putea fi zile ale experientelor individuale de trezire, cat si ale unei expresii colective cu privire la un nou angajament de a te inalta pana la cel mai inalt nivel al Calendarului Mayas si de a co-crea o lume cu adevarat intemeiata pe pace. Eu unul, in orice caz, nu cred ca ascensiunea neintrerupta va fi usoara si nimeni nu stie cu exactitate cat timp va dura pana ce se stabilizeaza noua lume, intemeiata pe aceasta noua constiinta. Totusi, mai stiu ca doar cu ajutorul unei intentii comune, aliniate planului cosmic, exista vreo speranta justa pentru vreun viitor. Convergenta Constienta este legata, prin urmare, si de repunerea Calendarului Mayas la locul ce i se cuvine, acela de ghid pe calea comuna spre o lume bazata pe constiinta unimii. In aceste vremuri de schimbare impresionanta, devine tot mai important sa avem o intentie puternic ancorata, cu care sa fim in legatura, pe masura ce ne apropiem de incheierea completa a celor noua calendare. Cred ca doar o astfel de intentie, care sa existe la nivelul civilizatiei noastre, poate fi de folos ca sa ne ofere indrumare intr-o perioada de timp in care este foarte posibil ca vechile structuri sociale sa se destrama. Profetiile Hopi, de pilda, ne indeamna sa ne reumim si sa fim buni unii cu altii. Ei ne aduc la cunostinta faptul ca vremea lupului singuratic s-a incheiat. Putem supravietui doar daca cooperam in vederea atingerii telurilor comune. Acest lucru ii este clar si oricarui crestin credincios.

Multi oameni inteleg ca va exista o necesitate de a re-crea civilizatia noastra in viitor, de parca seria de dezastre naturale nu le-ar fi spus ca acestea s-ar putea sa fi ajuns, acum, la punctul terminus. Ca sa iesim din aceasta fundatura, multi sugereaza schimbari profunde in sistemul nostru economic si social actual, pentru ca omenirea sa supravietuiasca intr-o lume mai buna. Aceasta implica si Convergenta Constienta, drept un eveniment de a lucra in retea, intr-un sens foarte amplu. Daca Convergenta Constienta poate reuni oameni ce vor sa cunoasca aceasta noua orientare, iar acestia traiesc aceasta experienta, ei vor fi atunci sustinuti de energiile planului cosmic. Atunci, voi spune ca viziunea mea pentru acest eveniment va fi fost implinita. Si, tot in viziunea mea se inscrie si faptul ca milioane de oameni isi vor impartasi propriile viziuni, intemeiate pe aceasta intentie comuna de manifestare a constiintei unimii. Pregatirile pentru cel de-al noualea val vor ingadui ca multe aspiratii constructive sa fie ancorate intr-un proces plin de semnificatie. In clipa in care milioane de oameni declara ca exista o menire mai inalta pentru aceasta planeta - decat cea de a dispare in urma unei serii de dezastre - , in clipa aceea, eu cred ca providenta va incepe sa actioneze. Atunci cand milioane de oameni isi explica unii altora ca si ei vad o menire mai inalta in viata, si intentioneaza sa o manifeste impreuna, atunci, un pas semnificativ spre implinirea planului cosmic va fi fost facut.

Sursa:editura foryou