IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

vineri, iunie 26, 2009

Cum sa-ti construiesti singur o piramida?


O modalitate simpla de a construii o piramida, fara raportor sau alte instrumente profesioniste ale desenului tehnic,este de a inmultii pentru linia de baza nr 1,57075 cu inaltimea pe care dorim sa o aiba piramida.Pentru laturiile triunghiului se inmulteste aceeasi inaltime cu 1,4945.Acesti factori fac ca unghiul piramidei sa fie de 53 grade.
Se traseaza pe un carton mai tare si se masoara cu mare atentie.Pentru a va verifica singuri cand aprope terminati piramida de construit, masurati intotdeauna diagonagele patratului , adica baza piramidei.Trebuie sa fie egale chiar foarte exacte.De aceste lucruri depind in mare masura tot ceea ce se intampla intr-o piramida. :)
PIRAMIDE CONICE
Pentru piramide conice, treaba este si mai simpla!Desenati un cerc pe un carton si trasati-i diametrul.La capetele liniei notati cu pct. "A" si "B" si decupati cercul pe aceasta diagonala.
Ati obtinut doua semicercuri.Indoiti un senicerc astfel incat pct"A" sa cada pe pct "B".Acum lipiti cu banda adeziva canturile, fara sa le surapuneti.Veti vadea ca functioneza si acest tip de piramida.
Sper ca, aceste informatii vor fi cuiva de folos.
Va imbratisez cu drag!

Sfinte Moaste din Romania

O listă parţială a lor o avem în articolul următor:
Cuviosul Parinte Iosif cel Nou de la Partos – se gaseste in catedrala mitropolitana din Timisoara.Sfanta Mucenita Filofteia – se gaseste la Curtea de Arges, paraclisul nou al Manastirii lui Neagoe Voda.Cuviosul Nicodim cel Sfintit. Din sfintele sale moaste se pastreaza doar degetul cel mare de la mana dreapta, la Manastirea Tismana.Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava – se afla in catedrala zidita de Bogdan cel Orb si Stefanita Voda, in a doua decada a secolului al XVI-lea.Cuviosul Grigorie Decapolitul – se afla in biserica Manastirii Bistrita.Cuvioasa Maica Paraschiva – se afla in catedrala mitropolitana din Iasi.Preacuviosul Parinte Dimitrie cel Nou din Basarabi – se afla in catedrala patriarhala din Bucuresti.Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica – se afla la Manastirea Cernica.Sfintele Moaste ale Sfintilor Mucenici Zoticos, Attalos, Kamasis si Filippos, care au trait prin secolul al IV-lea – se afla la Manastirea Cocos, din Tulcea.
Ramasite ale moastelor altor sfinti, pastrate la noi, in biserici si manastiri
In bisericile unor manastiri mai mari (Neamt, Putna, Secu, Rasca, Slatina, Cernica, Hurez s.a.) precum si in unele biserici si catedrale urbane mai importante din tara noastra, se mai pastreaza inca multe parti (mai mari sau mai mici) din moastele altor sfinti, aduse in tara din diverse locuri (mai ales din Sfantul Munte) si in diferite imprejurari. Cele mai multe au fost cumparate sau dobandite de voievozii si boierii romani din trecut si depuse in bisericile ctitorite, renovate sau inzestrate de ei. Amintim dintre acestea:
Capul Sfintei Mucenite Tatiana – este pastrat in biserica Mitropoliei din Craiova;Capul si mana dreapta a Sfantului Nifon, Patriarh al Constantinopolului – in biserica Mitropoliei din Craiova;Capetele Sfintilor Mucenici Serghie si Vach, de asemenea la catedrala mitropolitana din Craiova;Mana Sfintei Mucenite Chiriachi – se afla la Catedrala Episcopala din Husi;Capul Sfantului Grigore Teologul – se afla la Manastirea Slatina din Moldova;Mana dreapta a Sfantului Arhidiacon Stefan – se afla la Manastirea Neamt;Mana Sfantului Mucenic Ciprian – se pastreaza la Biserica Zlatari din Bucuresti;Mana Sfantului Nicolae – se afla in Bucuresti, la Biserica Sfantul Gheorghe Nou;Moastele Sfantului Mina – se afla la Biserica Sfantul Mina din Bucuresti;In Biserica Lucaci din Bucuresti se afla parti din moastele Sfantului Stelian;Parti din trupurile Pruncilor ucisi de Irod se afla la Manastirea Arnota-Valcea;La Biserica Podeanu din Bucuresti avem moastele Sfantului Simon Zilotul, mirele nuntii din Cana;La Manastirea Antim din Bucuresti – se afla moaste ale Sfintilor 40 de Mucenici, ale Sfintei Mucenite Paraschevi, ale Sfintilor Neofit si Acachie;
In biserica din Miclausesti avem treizeci de Sfinti prezenti prin particele din Sfintele lor Moaste, intre care sase Sfinti Apostoli: Sfantul Mina, Sfantul Modest, Apostolul Filip, Ioan cel Milostiv, Ermogen, Haralambie, Epifanie, Varvara, Apostolul. Bartolomeu, Dionisie Areopagitul, Apostolul Barnaba, Elefterie, Sfantul Arhidiacon Stefan, Sfantul Mare Mucenic Trifon, Sfantul Mucenic Gheorghe, Sfantul Mucenic Haralambie, Sfanta Mucenita Paraschiva. Se gasesc aici chiar si particele din Sfantul Lemn (din Crucea de rastignire a Mantuitorului), Sfantul Iacob Fratele Domnului, Sfanta Marina, Sfantul Barnaba si sange de la Sfantul Dimitrie;
La Manastirea Neamt in zilele de 24-26 mai 1986, s-au descoperit in chip minunat moastele unui sfant care probabil a trait in secolul al XIV-lea. (Intr-o sambata dupa-amiaza, pavajul masiv al aleii dintre clopotnita si biserica mare s-a ridicat cu circa 20 cm pe o suprafata de 2×0,70 m. Pana luni dimineata, ridicarea a continuat cu circa 10 cm, crapand lespezile de deasupra. La aproximativ 2 m in jos, s-au gasit Sfintele Moaste ale unui calugar care a vietuit la Neamt; parea in varsta de 40-50 ani, de talie mijlocie; dantura perfecta, tegumentele de culoarea cerii, mireasma specifica Sfintelor Moaste. Ele se afla astazi in biserica Sfintei Manastiri Neamt);
In Catedrala Seminarului teologic de la Neamt – se afla o racla cu un deget al Sfantului Ioan Iacob Hozevitul;
Sa nu uitam ca pretutindeni unde se savarseste Sfanta Liturghie este un Sfant Antimis, iar unde este Sfantul Antimis sunt si Sfinte Moaste cusute intr-insul.
Zile inchinate acestor sfinti in calendarul ortodox:
25 ianuarie Sf. Bretanion, Episcopul Tomisului;
29 februarie Sf. Cuviosi Ioan Casian Romanul si Gherman din Dobrogea;
26 martie Sf. Mc. Montanus preotul si sotia sa Maxima;
6 aprilie Sf. Irineu de Sirmium;
11 aprilie Sf. Ierarh Calinic de la Cernica;
12 aprilie Sf. Mc. Sava de la Buzau;
20 aprilie Sf. Teotim, Episcopul Tomisului;
24 aprilie f. Ierarhi Ilie Iorest si Sava, Mitropolitii Transilvaniei; Sf. Ierarh Iosif Marturisitorul din Maramures; Sf. Pasicrat si Valentin;
12 mai Sf. Mc. Ioan Valahul;
27 mai Mucenic Iuliu Veteranul;
2 iunie Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava;
4 iunie Sf. Mucenici Zotic, Atal, Camasie si Filip de la Niculitel;
8 iunie Sf. Martiri Nicandru si Marcian;
30 iunie Sf. Ierarh Ghelasie de la Ramet;
1 iulie Sf. Ierarh Leontie de la Radauti;
2 iulie Sf. Voievod Stefan cel Mare;
8 iulie Sf. Mc. Epictet si Astion;
18 iulie Sf. Mucenic Emilian de la Durostor;
5 august Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamt;
7 august Sf. Cuv. Teodora de la Sihla;
16 august Sfintii Martiri Brancoveni Constantin Voda cu cei patru fii ai sai: Constantin, Stefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache;
2 august Sf. Mc. Donat diaconul, Romul preotul, Silvan diaconul si Venust;
23 august Sf. Mc. Lup;
13 septembrie Sf. Cuv. Ioan de la Prislop;
15 septembrie Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partos;
27 septembrie Sf. Ierarh Antim Ivireanul;
21 octombrie Sf. Cuv. Mart. Visarion, Sofronie si Sf. Mc. Oprea; Sf. Preoti Marturisitori Ioan din Gales si Moise Macinic din Sibiel;
9 noiembrie Sf. Mucenici: Claudiu, Castor, Sempronian si Nicostrat;
15 noiembrie Sf. Cuv. Paisie de la Neamt;
20 noimbrie Sf. Mc. Dasie;
23 noiembrie Sf. Cuv. Antonie de la Iezeru-Valcea;
7 decembrie Sf. Mc. Filofteia de la Curtea de Arges.