IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

vineri, iulie 10, 2009

Despre Muntele Athos(Grecia)


"Sfantul Munte Athos este o peninsula cu lungimea de 60 de kilometri cu o latime ce variaza intre 8 si 12 kilometri. De la poalele Athosului si pana la cele ale Olimpului se intinde ca o panza albastra, frumoasa mare Egee, semanata cu o multime de insule, a caror legende sunt cunoscute de toate popoarele. Viata calugareasca de aici a luat fiinta mai intai sub forma de sihastrii si de schituri. Exista doua cai de a ajunge la Athos: prin Biserica si pe cont propriu. In cazul primei variante e vorba despre pelerinaje organizate periodic de Biserica Ortodoxa Romana. In acest caz, toate informatiile se obtin de la persoanele autorizate, adica protopopiate, sau direct de la Patriarhia Romana. Pelerinajul are loc cu grupuri organizate pe o perioada de cateva zile. Avantajul, in cazul acestei variante este ca nu ai prea multa bataie de cap cu permisele si aprobarile, insa exista si un mic dezavantaj: trebuie să te supui unui program. A doua varianta, ceva mai complicata, dar si cu anumite avantaje, este pelerinajul pe cont propriu. In acest caz exista mai multe variante, dar in mare trebuie parcursi urmatorii pasi: cu aproximativ doua saptamani inainte de perioada in care intentionati sa urcati pe Sfantul Munte trebuie sa sunati la "Biroul Muntelui Athos", din Salonic, situat in strada Ignatias Nr. 109, cod 54622, tel. 00302310252578, fax. 00302310252575, cu program de functionare de luni pana duminica intre orele 9.00-13.00. Ii anuntati pe cei de la Birou de intentia dumneavoastra si trimiteti o copie a pasaportului. Dupa ce aveti confirmarea permisiunii de a urca pe Athos puteti porni la drum. Pentru a nu avea emotii la trecerea granitelor e bine sa obtineti si o invitatie de la una dintre manastirile din Sfantul Munte, sau de la schitul romanesc Prodromu. De regula, turistii romani trebuie sa-si justifice calatoria in Grecia. Numarul mare de romani care merg in Grecia pentru a lucra la negru a starnit suspiciunea vamesilor, asa ca… paza buna trece primejdia rea. Daca toate acestea sunt in regula mai este nevoie sa va faceti rezervare pentru vaporul care va va transporta de la Ouranopolis la Dafne. Rezervarile pentru vaporul care pleaca spre Muntele Athos se fac la tel. 00302377021041, nu e neaparat obligatoriu sa faceti rezervarea, mai ales daca v-ati anuntat prezenta telefonic, la biroul din Salonic, cu o zi inainte. La Ouranopolis trebuie sa intrebati de biroul care acorda permisele de intrare pe munte. " postat de hypocratee.
Femeile nu au voie sa urce pe Sfantul Munte.Nu se fac exceptii nici la animale Ca explicatie a acestei reguli, o poveste veche spune ca Fecioara Maria calatorea pe mare alaturi de Sf. Ioan Evanghelistul, de la Joppa spre Cipru, pentru a-l vizita pe Lazar. Cand corabia a fost aruncata de valuri inspre Athos - teritoriu pagan pe vremea aceea - au fost nevoiti sa ancoreze langa portul Klement, in apropierea actualei manastiri Iviron. Plimbandu-se pe mal, Fecioara Maria, coplesita de frumusetea si salbaticia muntelui, l-a binecuvantat si l-a rugat pe Fiul sau sa faca din acest loc gradina sa. S-a auzit o voce: "fie ca acest loc sa fie mostenirea si gradina ta, un rai care sa salveze pe cei ce cauta sa fie salvati". De atunci muntele a fost consacrat drept gradina Maicii Domnului si a fost interzis tuturor celorlalte femei.
Conform Constitutiei Greciei, Muntele Athos este auto-guvernat politic si consta din 20 de manastiri (care formeaza Sfanta Comunitate, care administreaza teritoriul), iar capitala si centrul administrativ, Karyes, gazduieste guvernatorul, reprezentantul statului. Din punct de vedere spiritual, Muntele Athos este sub directa jurisdictie a Patriharatului Ecumenic. In afara manastirilor, mai exista 12 mici comunitati de calugari si numeroase schituri. Toti cei care traiesc acolo primesc cetatenia greaca fara alte formalitati, fiind admisi ca novici sau calugari. Laicii pot vizita peninsula doar cu aprobare speciala. Pentru a reduce tentatia sexuala, femeile nu au voie sa calce pe acest teritoriu; se spune ca pana si femelele animalelor domestice sunt interzise (cu exceptia pisicilor si a gainilor care fac oua, al caror galbenus proaspat e folosit in iconografie). Cu toate acestea, in timpul Razboiului Civil din Grecia, Athos a adapostit refugiati, inclusiv femei si fete.
Va imbratisez!