IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

marți, august 17, 2010

PUTEREA EXTRAORDINARA A SUBCONSTIENTULUI NOSTRU



In noi se ascunde un adevarat tezaur


  1. Adevarata bogatie se afla in propria dumneavoastra fiinta. Acolo trebuie sa cautati implinirea celor mai arzatoare dorinte;


  1. Marele secret al tuturor geniilor din toate epocile este capacitatea extraordinara de a intra in contact cu puterile subcostientului lor si de a le folosi corespunzator. Si dumneavoastra puteti face la fel;


  1. Subconstientul cunoaste rezolvarea oricarei probleme. Daca ii sugerati inainte de a adormi “doresc sa ma trezesc la ora 6”, el va va trezi exact la aceasta ora;


  1. Subconstientul este creatorul corpului dumneavoastra si ii sta in putere sa va vindece de orice boala. Sugestionati-l in fiecare seara cu idea unei sanatati perfecte si el, fiind servitorul dumneavoastra fidel, se va supune;


  1. Orice gand constituie o cauza, orice situatie reprezinta un efect;


  1. Daca doriti sa scrieti o carte, o minunata piesa de teatru, sa tineti conferinte inspirate, sugestionati-va subconstientul cu putere, din tot sufletul si el va va raspunde cu siguranta;


  1. Sunteti asemenea unui capitan ce-si conduce vaporul. Trebuie sa dati ordine potrivite (sugestii si imagini mentale) subconstientului, care controleaza si guverneaza toate experientele vietii dumneavoastra;


  1. Nu spuneti niciodata; “Mi-e imposibil” sau “nu am mijloace sa…”. Subconstientul va prelua aceste sugestii si va face a.i. sa nu aveti bani sau sa nu puteti face ce v-ati propus. Afirmati mereu: “imi sta in puteri sa fac orice datorita subconstientului meu”;


  1. Legea ce sta la baza intregii manifestari este legea credinteti. Credinta este gandul intretinut permanent si in mod constient. Respingeti cu fermitate orice gand ca cineva sau ceva v-ar putea face rau. Aveti incredere in uriasa putere a subconstientului de a va vindeca, inspira, revitaliza si imbogati.


  1. Schimbati-va radical, in sens benefic, modul de a gandi, numai in acest fel va veti influenta pozitiv destinul.


Modalitatea de manifestare si actiune a mentalului fiintei umane


  1. Ganditi-va numai la bine si binele se va manifesta fara nicio indoiala. Daca veti gandi insa in mod negativ, veti culege roade pe masura. Sunteti chiar reflectarea propriilor dumneavoastra ganduri;


  1. Subconstientul nu va contrazice niciodata, el accepta mereu ceea ce afirmati in mod constient. Nu spuneti niciodata: „Nu am destui bani sa-mi cumpar asta”, desi poate momentan este adevarat. Mai bine spuneti: „Voi cumpara acest obiect. Accept total aceasta idee”.


  1. Detineti mereu puterea de a alege. Alegeti deci sanatatea si fericirea. Puteti decide daca sa fiti prietenos sau dusmanos. Alegeti totdeauna un comportament amabil, cordial, vesel, cooperant si intreaga lume va va raspunde la fel. Acesta este cel mai bun mijloc de a va dezvolta o personalitate plina de armonie;


  1. Mentalul constient are rol de „paznic”. Rolul sau fundamental este acela de a va proteja subconstientul impotriva sugestiilor negative. Urmariti sa fiti mereu convinsi ca in curand se va petrece ceva minunat. Cea mai mare putere cu care ati fost inzestrati este capacitatea de a alege. Alegeti deci bucuria si bunastarea in toate aspectele vietii.


  1. Sugestiile si afirmatiile celorlalti nu au nici o putere de a va face rau. Retineti faptul ca doar propriile ganduri va pot influenta. De aceea, respingeti cu tarie gandurile sau declaratiile celorlalti care va dauneaza, construind si hranind dumneavoastra insiva sugestii pozitive. Aveti deci puterea de a alege modul in care veti actiona.


  1. Supravegheati-va mereu afirmatiile. Veti primii raspunsuri chiar si la cele mai neinsemnate cuvinte. Nu spuneti niciodata ; „Voi da gres, imi voi pierde serviciul; nu-mi pot plati avocatul”, caci subconstientul nu intelege glumele dumneavostra. Astfel, veti avea parte de ceea ce decretati (in gluma sau in serios).


  1. Mentalul nu este nici rau, nici bun, asa cum nicio forta a naturii nu este nici rea, nici buna. Totul depinde de modul in care va folositi de aceasta forta. Urmariti deci sa o utilizati doar in scopuri benefice, pentru ai vindeca si a-i ajuta pe oameni.


  1. Nu spuneti niciodata: „Nu pot”. Depasiti-va teama si inlocuiti aceste cuvinte cu urmatoarele: „Totul imi sta in putere datorita giganticei forte a subconstientului care ma sustine”.


  1. Abordati viata din punctul de vedere al adevarurilor eterne si al principiilor imuabile si nu din perspectiva fricii, a ignorantei si a superstitiilor. Mai ales, nu permiteti nimanui sa gandeasca pentru dumneavoastra. Luati singuri decizii si analizati-va cu grija gandurile.


  1. Sunteti insusi capitanul propriului dumneavoastra subconstient, stapanul propriului dumneavoastra destin. Amintiti-va mereu ca aveti puterea de a alege. Prin urmare, alegeti viata! Alegeti dragostea! Alegeti fericirea!


  1. Toate ideile pe care mentalul constient le ia drept bune, vor fi acceptate si de catre subconstient, care va gasi calea pentru a le transpune in realitate. Aveti incredere in legile imuabile ale creatiei, in protectia divina si in binecuvantarea sa.


Puterea miraculoasa a subconstientului


  1. subconstientul controleaza toate procesele vitale ale organismului si cunoaste raspunsul la orice intrebare;

  2. inainte de a adormi, oferiti subconstientului anumite sugestii pozitive, armonioase, convingandu-va astfel de puterea sa miraculoasa;

  3. tot ceea ce imprimati in subconstient se va exprima in lumea obiectiva sub forma de conditionari, evenimente sau experiente. De aceea trebuie sa supravegheati cu grija orice idee si orice gand pe care il emiteti;

  4. legea actiunii si a reactiunii este universala. Gandul este actiunea, iar reactiunea este raspunsul automat al subconstientului la acel gând. Controlaţi-va deci gândurile si aveţi deplina responsabilitate fata de ele.

  5. Orice frustrare are drept cauza o dorinţa nesatisfăcuta. Daca veţi permite gândurilor sa se oprească asupra obstacolelor si asupra dificultăţilor, atunci subconştientul va fi blocat, neputând sa acţioneze spre binele dumneavoastră.

  6. energiile vitale vor curge prin fiinţa dumneavoastră ritmic si armonios daca veţi afirma cu tărie: „Sunt sigur ca puterea subconştientului, care mi-a dat aceasta dorinţa, mi-o va îndeplinii curând”. Aceasta va elimina orice conflict.

  7. Puteti sa afectati ritmul normal al inimii, al plamanilor ori al celorlalte organe prin ganduri anxioase si de teama constant intretinute. Hraniti subconstientul doar cu ganduri armonioase, de sanatate si pace, si atunci activitatea tuturor organelor va reveni la normal.

  8. Obisnuiti-va sa asteptati mereu ceva bun, caci subconstientul va raspunde fidel acestui gand intretinut.

  9. Imaginaţi-va mereu un deznodământ fericit, soluţionarea problemei cu care va confruntaţi, trăiţi pe deplin si cu anticipaţie bucuria reusitei, căci orice va imaginaţi sau simţiţi cu toata fiinţa va fi acceptat si realizat de către subconştient.


Vindecari miraculoase in antichitate. Rezumatul procedeelor curative


  1. amintiti-va mereu ca puterea curativa salasuieste in propriul dumneavoastra subconstient.

  2. deveniti constienti de faptul ca increderea este asemenea unei seminte puse intr-un pamant fertil; ea va incloti si va da nastere unei plante din acelasi soi. Semanati ideea (samanta) in subconstient, udati-o si ingrijiti-o printr-o stare de asteptare plina de incredere si ea se va manifesta la timpul potrivit.

  3. ideea unei carti, a unei inventii sau a unei piese de teatru pe care urmeaza sa o realizezi este cat se poate de reala in mintea dumneavostra. De ce sa nu considerati ca acea idee a devenit deja realitate in planul fizic? Credeti in realitatea ideii, proiectului sau inventiei dumneavoastra si, in masura in care reusiti sa dobanditi aceasta incredere, veti constata ca ideea se materializeaza.

  4. atunci cand va rugati pentru binele cuiva, fiti convinsi de faptul ca forta cu care reusiti sa mentalizati o stare de sanatate, de perfectiune si de bucurie poate transforma prototipurile negative din subconstientul celui pentru care va rugati. Rezultatele miraculoae nu vor intarzia sa apara.

  5. vindecarile miraculoase de care ati auzit vorbindu-se sunt datorate puterii imaginatiei si a credintei care actioneaza asupra subconstientului si activeaza fortele curative latente.

  6. orice boala porneste din minte.nimic nu se manifesta in corp fara sa aiba deja un prototip mintal corespunzator.

  7. aproape orice simptom de boala poate fi provocat prin sugestie hipnotica. Aceasta demonstreaza marea putere a gandului.

  8. nu tratamentul medical este cauza vindecarii, ci doar credinta ferma.

  9. fie ca obiectul credintei dumneavoastra este „vazut”, fie ca e „nevazut”, veti obtine aceleasi rezultate. Subconstientul respunde cu fidelitate oricarui gand care este suficient de puternic. Puteti considera credinta ca fiind tot un gand si trebuie sa o cultivati mereu; nu aveti nevoie de mai mult.



Vindecari cu ajutorul sugestiei in epoca moderna


  1. deveniti constienti de sursa oricarei vindecari. Urmariti sa realizati faptul ca daca orientati intr-o directie buna forta subconstientului puteti sa eliminati orice boala a corpului sau a mintii.

  2. elaboraţi un plan bine definit si formulele potrivite pentru a face ca dorinţele dumneavoastră sa pătrundă in subconştient.

  3. imaginati-va cu claritate ceea ce doriti si deveniti constient ca acel lucru reprezinta deja o realitate intr-un plan subtil. Perseverati si veti obtine sigur rezultate.

  4. urmariti sa intelegeti ce inseamna credinta. Ea reprezinta un gand intretinut cu perseverenta prin care dumneavostra deveniti creatorul unei anumite realitati.

  5. sa va complaceti in boala sau sa credeti ca sunteţi vulnerabili, acesta este cel mai rau lucru pe care-l puteţi gândi. Credeţi cu tărie in sănătatea perfecta, in prosperitate, in pace si in ocrotirea divina.

  6. gandurile nobile si puternice pe care le intretineti in mod perseverent in minte se vor transforma in realitate pe masura naturii lor benefice si a credintei dumneavoastra.

  7. folositi beneficiile terapiei prin rugaciune in viata de zi cu zi. Alegeti un proeict, o idee, o imagine mentala.focalizati-va mintal si emotional asupra acelei idei si mentineti-o cu fermitate pana ce rugaciunea vi se va indeplini.

  8. amintiti-va ca daca doriti cu adevarat sa aveti puterea de a vindeca o putti obtine prin credinta si prin cunoasterea modului in care conlucreaza constientul si subconstientul. Deci credinta se obtine si prin cunoastere.

  9. credinta totala se manifesta atunci cand se obtin vindecari ale unor bolnavi chiar fara a fi cunoascute exact fortele care intervin.

  10. rugati-va pentru cei pe care ii iubiti si care sunt bolnavi. Relaxati-va minte si emiteti ganduri de sanatate, vitalitate si perfectiune, ganduri care se vor transmite in mentalul subiectiv (subconstientul) macrocosmic si, ajungand la bolnav, il vor ajuta sa se vindece.


Tehnici practice folosite pentru vindecarea diferitelor afectiuni


  1. fiti asemenea unui inginer in lucru cu mentalul si folositi-va de tehnici care si-au dovedit, fara urma de îndoiala, eficacitatea de-a lungul timpului, pentru a va construi o viata mai frumoasa si mai nobila.

  2. dorintele dumneavoastra reprezinta rugaciunile dumneavostra. Imaginati-va ca dorintele va sunt deja indeplinite si cautati sa traiti plenar emotiile legate de ele. Astfel, veti experimenta cu adevarat bucuria rugaciunii satisfacute.

  3. incercati sa rezolvati mai intai problemele usoare cu ajutorul acestor tehnici.

  4. puteti dobandi o sanatate radioasa, succesul si fericirea cu ajutorul gandurilor benefice si constructive pe care le intretineti in laboratorul secret din mintea dumneavoastra.

  5. faceti mai multe experiente pana cand veti deveni siguri ca inteligenta nelimitata a subconştientului raspunde gandurilor pe care dumneavoastra le orientati constient.

  6. ca sa fiti siguri ca dorinta va va fi indeplinita, bucuraţi-va dinainte si fiti mereu relaxaţi.

  7. o imagine mentala clara valoreaza cat mii de cuvinte. Subconştientul va manifesta orice imagine pe care o intretineti in minte cu perseverenta si incredere.

  8. evitati orice efort sau tensiune mentala in rugaciune. Intrati intr-o stare de somnolenta si adormiti cu sntimentul, chiar cu certitudinea, ca rugaciunea dumneavoastra va fi ascultata.

  9. amintiţi-va ca inima plina de recunostiinta este întotdeauna aproape de toate comorile universului.

  10. a afirma înseamnă a declara un lucru adevărat. Daca veti adopta aceasta atitudine in ciuda oricaror aparente, in mod sigur veţi primi răspuns la rugăciunile dumneavoastră.

  11. captaţi undele mentale ale armoniei, sanatatii si calmului lăuntric prin contemplarea dragostei si a splendorii lui Dumnezeu.

  12. orice veţi decreta cu hotărâre, se va îndeplini. Decretaţi deci ca armonia, sănătatea, pacea si abundenta se manifesta din plin in viata dumneavoastră.


Subconstientul tinde catre viata


  1. subconştientul este adevăratul constructor al corpului, el lucrează 24 de ore pe zi. Gândurile dumneavoastră negative ii perturba insa procesele vitale, împiedicând armonizarea si bunăstarea întregii fiinţe.

  2. sugestionaţi subconştientul sa va răspundă la o întrebare pe care o formulati inainte de a adormi. El o va face negresit.

  3. supravegheati-va gandurile. Orice idee acceptata este trimisa de la creier spre plexul solar – numit si „creierul abdominal” – si se va manifesta ca atare.

  4. deveniţi conştienţi de faptul ca puteţi sa va transformaţi, oferindu-i subconştientului un nou prototip (tipar) al fiintei dumneavoastra fizice si psihice.

  5. activitatea subconştientului este orintata mereu catre viata. Datoria dumneavoastra este aceea de a va controla mentalul constient. Hraniti-l numai cu ganduri armonioase, pure si benefice. Subconştientul va reactiona totdeauna la ceea ce obisnuiti sa ganditi.

  6. corpul isi reinnoieste complet celulele la fiecare 11 luni. Va sta deci in putere, oricand, sa va tranformati corpul daca va schimbati gandurile, veghind ca ele sa fie mereu armonioase.

  7. starea de sanatate este normala. Este anormal sa fi bolnav. Principiul armoniei este innascut in noi.

  8. gelozia, neincrederea, anxietatea, toate acestea afecteaza nervii si glandele, provocand tot felul de suferinte mentale si fizice.

  9. ceea ce afirmati si simtiti in mod constient se va manifesta in mintea, corpul si actiunile dumneavoastra. Orientati-va benefic atitudinea si comportamentul: veti fi inundati atunci de imensa bucurie a vietii.


Unele mici secrete pentru a obtine rezultate sigure


  1. efortul exagerat, constrangerea mentala demonstrează anxietatea si neîncrederea in forţele subconştientului.

  2. daca acceptaţi o anumita sugestie in timp ce sunteti intr-o stare de relaxare profunda, aceasta va patrunde mai usor in subconştient si va deveni realitate.

  3. nu tineti seama de tipare si metode traditionale, caci veti ajunge sa va conditionati singuri. Orice intrebare are un raspuns, iar subconştientul il va revela mai devreme sau mai tarziu.

  4. nu ascultati bataile inimii, nici respiratia; nu va indoiti nicio clipa de sanatatea dumneavoastra.

  5. fiti convinsi ca sunteti sanatosi si ca va veti insanatosi. Nu va plangeti mereu de lipsa banilor si ei nu va vor lipsi niciodata. Constientizati pe cat posibil in fiecare clipa gandurile si sentimentele ce va anima fiinta.

  6. imaginatia este o unealta foarte puternica si ea va sta mereu la dispozitie. Imaginati-va ca sunteti perfecti si veti deveni perfecti.

  7. evitati conflictele dintre constient si subconştient. Atunci cand doriti sa va impregnati benefic subconştientul, intai relaxati-va profund si intrati intr-o stare de receptivitate si interiorizare. Apoi imaginati-va cum ar fi daca dorinta vi s-ar indeplini si simtiti plenar bucuria reusitei. Un moment foarte bun este cel dinaintea somnului. Dormiti in pace si treziti-va in bucurie.


Cum se poate obtine prosperitatea in viata cu ajutorul puterii subconstientului vostru


  1. hotarati-va sa deveniti prosperi cu ajutorul subconştientului dumneavoastra.

  2. daca veti munci pana la epuizare ca sa castigati bani mai multi doar prin munca bruta riscati sa va consumati prematur. Nu este nevoie sa va epuizati sau sa luptati din greu, fizic vorbind, pentru a stinge starea de proesteritate, daca intelegeti mecanismele subtile de actiune ale subconştientului.

  3. prosperitatea este intai de toate un prototip mintal. Fixati acest prototip adanc la nivelul subconstientului.

  4. majoritatea oamenilor se zbat in lipsuri pentru ca nu stiu sa aplice legile mentalului in viata de zi cu zi.

  5. repetati cuvantul „prosperitate”, calmi si concentrati, timp de cel putin 5 minute in fiecare zi, intr-o stare de relaxare profunda si de meditatie. Aveti incredere, subconstientul va materializa aceasta sugestie ai sa va indeplineasca dorinta.

  6. sentimentul de prosperitate atrage, prin rezonanta, prosperitatea. Nu uitati niciodata acest lucru.

  7. este esentiala armonizarea intelectului cu subconstientul, pentru ca subconştientul accepta tot ceea ce simtiti ca este real, ideile dumneavoastra dominante. Cultivati cu grija doar ideea de abundenta si urmariti sa nu dati atentie lipsurilor.

  8. pentru a evita un conflict intre dorinta si realitate, folositi sugestia urmatoare: „Pe zi ce trece sunt din ce in ce mai prosper”.

  9. repetati cu perseverenta cuvintele:”veniturile mele cresc in fiecare zi, am din ce in ce mai mult succes”.

  10. nu mai folositi exprimari de genul : „nu avem nimic”, caci in acest fel nu faceti decat sa va agravati lipsurile.

  11. depuneti in subconstient ganduri de succes, prosperitate, abundenta. Mai devreme sau mai tarziu efectele vor deveni vizibile.

  12. urmariti sa nu permiteti revenirea gandurilor pesimiste si sa nu negati ceea ce ati afirmat cu putin timp inainte pentru a nu neutraliza rezultatul final asteptat.

  13. mentalitatea dumneavoastra gresita constituie cauza reala a starii materiale dificiele in care va aflati. Fiti increzatori. Oricand subconştientul va paote revela o idee care sa valoreze milioane.

  14. invidia, gelozia si critica sunt tot atatea piedici care trebuie eliminate. Urmariti sa va bucurati de fericirea si prosperitatea celor din jurul dumneavoastra.

  15. orice obstacol in calea afirmarii dumneavoastra isi are radacinile in minte. Impacati-va cu dumneavoastra insiva si chiar cu cei mai norocosi decat voi; astfel veti reusi sa eliminati treptat toat obstacolele.




Aveti dreptul sa va bucurati de prosperitate


  1. fiţi indrazneti si solicitaţi dreptul la o viata prospera. Subconştientul se va supune acestor sugestii.

  2. nu va mulţumiţi sa trăiţi la limita sărăciei. Cereţi inteligentei infinite mijloacele necesare pentru a face ceea ce doriţi in orice moment. Descoperiţi tezaurul imens ascuns la nivelul subconştientului.

  3. cat timp banii circula liber in viata dumneavoastră înseamnă ca sunteţi sanatosi din punct de vedere economic. Consideraţi banii ca fiind asemănători cu fluxul si refluxul marii, mereu ritmic si constant. Căci atunci când marea se retrage sunteţi siguri ca ea va urca din nou.

  4. aplicând legile subconştientului, veţi putea obţine întotdeauna suma de bani de care aveţi nevoie, indiferent pe ce cale va vor venii aceştia.

  5. unul dintre motivele pentru care mulţi oameni se zbat in lipsuri este faptul ca ei condamna banii. Ceea ce condamnaţi se indeparteaza de voi.

  6. nu faceti din bani un idol. Ei nu reprezinta decat un simbol. Amintiti-va ca adevaratele comori se afla in spiritul dumneavoastra. Sunteti aici pentru a trai echilibrat – deci trebuie sa aveti la dispozitie doar bucuriile materiale de care aveţi nevoie cu adevarat.

  7. banii nu reprezintă adevăratul scop al existentei. Căutaţi sa atingeţi prosperitatea, bucuria, calmul lăuntric si dragostea pentru toate fiinţele. Subconştientul va va oferi toate aceste calitati in armonie cu legile divine.

  8. sărăcia nu constituie o virtute si un motiv de lauda, ci o boala a spiritului. Trebuie sa va purificaţi mentalul de gândurile negative care dau naştere acestei stări penibile.

  9. aceasta existenta nu v-a fost data ca sa traiti intr-o cocioaba, nici sa va imbracati in zdrenţe sau sa va fie foame mereu.

  10. nu spuneţi niciodată: „banii sunt murdari” sau „ii dispreţuiesc”. Ceea ce criticaţi se indeparteaza de voi. Nici un lucru nu este bun sau râu, ci orientarea pe care i-o daţi îl face sa fie altfel.

  11. repetaţi frecvent: „banii sunt utili. Mă folosesc de ei cu înţelepciune, in mod constructiv si judicios. Ii dăruiesc cu bucurie, iar ei îmi sosesc multiplicaţi de mii de ori.”

  12. banii nu sunt cu nimic mai prejos decât cuprul, plumbul sau fierul din minereurile pamantului. Cu adevărat rea este ignoranta si folosirea cu perversitate a puterilor subconştientului.

  13. daca va construiţi o imagine mentala clara a ceea ce doriţi sa obţineţi răspunsul subconştientului si deci îndeplinirea dorinţei nu va intarzia sa apăra.

  14. încetaţi sa tot cereţi fara a da nimic in schimb, căci nici un lucru nu este gratuit. Pentru a primi trebuie sa oferiţi. Chiar si in cazul in care lucraţi cu subconştientul, trebuie sa fiţi plini de dăruire si sa folosiţi concentrarea mentala de care dispuneţi in slujba idealurilor dumneavoastră.

Tinereţe fara batranete – Idei luminoase cu privire la tinerete


  1. Dumnezeu este insasi VIATA. De aceea Viata este eterna si indestructibila, renascand din propria-i cenusa. Si oamenii pot sa se mentina tineri si vii, dupa modelul divin.

  2. sunt nenumarate dovezile care confirma existenta vietii de dupa moarte. Nu aveti deci de ce sa va temeti de moarte, care reprezinta doar un pas catre o dimensiune cu totul noua.

  3. nu va puteti vedea spiritul, dar sunteti convinsi ca aceasta exista. Nu puteti vedea Spiritul Suprem, dar Ii puteti recunoaste reflectarea intr-un artist, intr-un orator, intr-un muncitor. De asemenea, sunteti capabili sa simtiti bunatatea, adevarul, frumusetea, desi nimeni nu vi le-a aratat vreodata. La fel si viata: nu stiti unde se afla salasul ei, nu ati vazut-o cu ochii, dar cu toate acestea sunteti absolut sigur ca traiti.

  4. putem considera batranetea ca fiind momentul in care contemplarea adevarurilor divine se realizeaza dintr-un punct de vedere si o perspectiva in general superioara tineretii. De aceea satisfactiile varstei a treia sunt mai complete decat cele ale tineretii. Desi corpul fizic devine mai lent in miscari, aveti acum posibilitatea sa meditati mult mai profund asupra lucrurilor spirituale.

  5. un om nu-si numara anii decat atunci cand nu mai are nimic de numarat. Insusirile veritabile precum credinta, profunzimea mintii, nu imbatranesc niciodata.

  6. sunteti tineri in masura in care va considerati tineri. Sunteti puternici in masura in care va considerati puternici. Cu ajutorul gandurilor va puteti modela caracterul si destinul.

  7. parul alb constituie un avantaj caci exprima de multe ori intelepciunea si experienta acumulate in decursul anilor.

  8. nici terapiile intensiva si nici exercitiile fizice exagerate nu sunt cele care va mentin tineri, ci propria dumneavoastra atitudine mentala caci omul devine ceea ce gandeste.

  9. adevarata cauza a imbatranirii rezida in teama de neajunsurile batranetii. De ce va temeti mai mult, de aceea nu scapati.

  10. cand incetati sa mai sperati, cand viata inceteaza sa mai fie o surpriza pentru dumneavoastra, atunci sunteti deja batrani. Puteti recunoaste acest lucru atunci cand va iritati pentru orice si nu va place nimic in jur. Meditati mereu asupra adevarurilor divine si daruiti tuturor lumina si iubire - iata adevarata tinerete fara batranete.

  11. iesirea la pensie poate fi privita ca fiind inceputul unei noi eventuri. Organizati-va timpul liber a.i. sa faceti acum ceea ce nu v-ati permis niciodata, indeplinindu-va vechile dumneavoastra aspiratii. Invatati sa traiti plenar, din toata fiinta si din tot sufletul dumneavoastra.

  12. urmariti sa fiti constructorii, nu prizonierii societatii. Nu va ingropati talentele si ideile in preceptele si prejudecatiel eronate ale celorlalti.

  13. secretul permanentei tinereti il veti gasi in iubire, fericire si in calmul launtric. Insusiti-va aceste calitati si veti ramane mereu tineri.

  14. multi filozofi, artisti, savanti sau scriitori au ajuns celebri abia la varsta senectutii.

  15. fructele pretioase ale batranetii sunt: bunatatea, credinta, umilinta, calmul si rabdarea. Bucurati-va de toate aceste virturi spirituale.

  16. sunteti fiii Vietii infinite, sunteti copiii Eternului. Sunteti minunatil desavarsiti. Ganditi cu putere toate aceste lucruri si le veti intruchipa negresit in propria dumneavoastra fiinta.