IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!

ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

miercuri, august 19, 2009

"Experimente cu un mediu hipnozant"-Prof.dr.Milan Ryzl


"Am gasit o doamna,pe care o vom numi H.P.Era o femeie tanara,de 22 ani,pe care am hipnotizat-o de mai multe ori.Aceasta femeie facea parte in mediul ei familiar,mediu spiritist.Se interesa de problemele teoretice legate de supravetuirea dupa moarte.
H.P. a fost hipnotizata la inceputul fiecarui experiment,dupa cum a raspuns,sub durata hipnozei,la intrebari teoretice din domeniul ei de interes.Ea era obisnuita sa se cufunde in transa si starea ei hipnotica era uneori asemanatoare cu transa spiritista;in loc sa raspunda mai degraba pasiv la intrebari,ea tinea din cand in cand discursuri morale si filozofice.
Am obtinut comunicari importante atunci cand a fost mai disciplinata si a raspuns direct la intrebari.In cele ce urmeaza,infatisam extrase din aceste convorbiri mai importante.
Subiectul deosebeste corp,suflet,fluid...
-Am vorbit mai inainte depre faptul ca omul poseda pe langa corpul sau material si alte componente care ii agrega personalitatea.Spuneti-mi va rog din ce este alcatuita personalitatea dumneavoastra?
-Mai intai din mine,cea care sta aici,din corpul meu material.Apoi din cel de-al doilea eu al meu,acesta e un fel de fluid care ma reprezinta asa cum as vrea sa fiu si in care ma simt asa de destoinica si atat de perfecta pe cat as putea sa fiu.Acesta exercita un soi de control asupra celui de al treilea eu al meu care este sufletul sau spiritul meu.In acest suflet se oglindesc toate influentele rele care vin din lumea inconjuratoare sau de la eul meu material.
-Vreti sa spuneti prin aceasta ca o componenta a omului este corpul sau material si ca,pe langa ea,mai exista si o a doua componenta,imateriala?Cea pe care parca,ati numit-o "fluidum"?
-Da,aceasta este un fel de imagine arhetipala a omului,imaginea sa spirituala,asa cum ar putea el sa arate sau ceea ce el ar putea sa ajunga,daca ar fi in stare sa distinga corect binele de rau.Este un fel de scanteie,o lumina,care te face sa intelegi ceea ce trebuie sa faci,cum sa te comporti.Si afara de asta exista cel de-al treilea eu pe care l-am amintit.
-Relatati-mi ceva despre acest al treilea eu.
-"Fluidum"-ul,sa stiti,este cea de-a doua parte;care ne impinge sa facem ceea ce trebuie;este lumina pe care o poarta fiecare in sine,pe care o cauta si nu stie ca este in el insusi.Cel de-al treilea eu este din punct de vedere omenesc,imaterial.Este o parte componenta imateriala,dar din punct de vedere al fiintelor siritualr,acest suflet continua sa fie intr-o oarecare masura material;in schimb,acest fluidum,acest bun,adica aceasta a doua componenta,este o reflectare a lui Dumnezeu,o lumina.Ea este o reflectare imateriala a perfectiunii.E ceva foarte abstract,dar exista real in fiecare dintre noi.Cea de-a treia parte,sufletul este si el imaterial,din punctul de vedere al fiintelor umane,materiale.Dar din punct de vedere al fiintelor spirituale,patrunse de aceasta lumina a perfectiunii,sufletul nostru este impovarat de materie,este prea strans legat de materie.
-Vreti,prin urmare sa spuneti,ca fiinta omeneasca este efectiv alcatuita din trei parti,am inteles bine?
-Da,din trei parti:din componenta materiala,din componenta imateriala si din imaginea imateriala a perfectiunii,pe care fiecare dintre noi ar putea-o atinge.
Subiectul descrie fluidul...
-Ce este gandirea?
-Este un proces material.Tot asa cum exersam corpul,asa exersam si creierul.Uneori se produc shimbari bruste,determinate de fluid.Gandurile pe care le gandim constant reprezinta functia rationala a creierului,dar unele idei ce ne strafulgera deodata sau alteori amintirea unor lucruri trecute se bazeaza pe actiunea fluidului.
-Exista Dumnezeu?
-Da.
-Spune-mi ceva de Dumnezeu.
-Este greu sa-l descrii pe Dumnezeu cuiva care nu crede in el.Dar cine crede,cine crede cu putere va capata viziunea interioara si il va recunoaste el insusi pe Dumnezeu.
-Din ce mi-ati spus mai inainte reiese ca fluidul unui om se contopeste dupa moartea acestuia cu Dumnezeu.Ar putea rezulta de aici ca fluidul este fie identic cu Dumnezeu,fie este o parte din Dumnezeu?E corecta aceasta presupunere?
-Doar in parte.Fluidul nu este Dumnezeu.Fluidul este o reflectiune a lui Dumnezeu.Fluidul a fost la inceput tot atat de desavarsit precum este Dumnezeu,dar sub influenta oamenilor si-a insusit insuficientele acestora.Fluidul este,totusi,componenta cea mai perfecta a fiintei umane.Fluidul nu se va contopi in intregime cu Dumnezeu,dar dupa purificarea sufletului se va uni cu acesta si se va apropia cat mai mult posibil de Dumnezeu.Dar aceasta nu este o contopire deplina.
-In cat timp se purifica sufletul dupa moartea omului?
-Poate dura de la o secunda la zeci de mii de ani.
-De ce depinde?
-De cat rau a facut omul pe pamant si de cat a suferit."
Va imbratisez cu drag!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu