IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

marți, iunie 22, 2010

Eclipsa de luna din 26 iunie 2010


Scurte explicatii foarte interesante despre eclipsa de luna din 26 iunie 2010 (ii multumim prietenei noastre, Geni)

Vorbind despre eclipsa de luna care va avea loc pe data de 26 iunie, ora 14:38, putem spune ca din punct de vedere astrologic avem de-a face cu anumite aspecte pe care le putem numi cel putin provocatoare. Asa cum poate deja ati aflat, eclipsa de luna aduce in general ceva nou, fie ca este vorba de oportunitati vizibile, fie de evenimente percepute ca obstacole. La aceasta data, eclipsa se va produce in Capricorn, deoarece acolo este aspectul de Luna Plina, adica luna este in opozitie cu Soarele. Astfel, energia lunara este la cote maxime si, in general, in aceasta perioada se concretizeaza, prind forma fizica, proiectele si tot ce am inceput la Luna Noua. Este de asemenea important de mentionat ca nu se incepe nimic exact in ziua in care se produce Luna Noua, pentru ca este in conjunctie stransa cu Soarele (adica sunt, din punct de vedere al gradelor astrologice, foarte aproape) si se numeste ca este arsa de Soare. Asadar, orice vrem sa facem, nici macar nu incepe.

Calculand ora la care se produce eclipsa, ascendentul sau se afla la 19° Balanta. Luna Noua, asa cum am zis, se afla la gradul 4 in Capricorn. Cele doua semne se afla in cuadratura, adica un aspect tensionat de 90°, ce determina eliberarea brusca de energie, care este greu de canalizat si folosit in mod coerent. Ambele semne sunt Cardinale, adica marcheaza inceputul unei stari, unui fapt ori actiuni. Balanta este guvernata de Venus si este semn masculin, iar Capricornul este semn feminin, guvernat de Saturn.

Planetele Mercur, Saturn, Jupiter si Uranus si Luminariile (Soare si Luna) formeaza o combinatie care se numeste Cruce Cosmica si este formata numai din cuadraturi si opozitii, ambele aspecte dificile. (opozitia se formeaza atunci cand doua planete sunt in semne opuse si gradul lor de apropiere nu trebuie sa depaseasca 8°). Cand ne uitam pe o astrograma, are forma unui patrat. Din punct de vedere numerologic, cifra 4 apartine lui Uranus si predispune la stagnare, cristalizare si structura. Inertia rezultata din acest proces va face ca totul sa erupa la un moment dat foarte brusc si puternic, inundand mai multe segmente de viata. 4 este si numarul lumii, fiind legat ce cele patru puncte cardinale. La indieni, acesta este guvernat de Ketu, sau Nodul Lunar Sud si avea pentru ei o conotatie negativa, deoarece este legat de trecutul karmic.

Planetele formeaza Crucea Cosmica astfel:

Soarele si Mercur conjuncte in Rac formeaza careu cu conjunctia Jupiter-Uranus din primele grade ale Berbecului

Jupiter-Uranus face careu cu conjunctia Luna-Pluton din Capricorn

Luna-Pluton careu cu Saturn in Fecioara

Saturn careu cu Soare-Mercur

Soare-Mercur se afla in opozitie cu Luna-Pluton

Saturn cu Jupiter-Uranus

Chiar si pentru cei mai putini deprinsi cu tainele astrologiei este evident faptul ca sunt implicate destul de multe planete. De fapt, ar fi corect sa spunem ca iau parte conjunctii de planete, pentru ca, daca doua planete se afla una langa cealalta, nu se analizeaza separat, ci impreuna, deoarece isi combina fortele.

Este foarte importanta asezarea acestora nu doar in semne, ci si in case. Casa I sau Ascendentul se afla in Balanta, ceea ce ne indeamna sa gasim o mediere a conflictelor noastre si o exprimare a acestui important eveniment. Cum? Ne uitam la pozitia lui Venus, guvernatoarea Balantei. Aceasta se afla in Leu, pe casa a X-a si aduce in prim plan exprimarea plina de emfaza si tumultoasa a tot ceea ce noi iubim si ne face placere.

Crucea Cosmica este, la prima vedere, una formata pe semne cardinale, exceptand Saturn, care se afla intr-un semn mutabil (transformare, refolosire, mediere). Semnele cardinale aduc un suflu nou, inflacarare, spirit de initiativa, dar si energie risipita in zadar, impetuozitate si neliniste. Aceasta din urma provine din nerabdarea de a incepe ceva care ar trebui sa prinda forma cat mai repede, pentru a putea trece mai departe.

Casele in care aceste planete locuiesc la momentul de eclipsa se numesc cadente, adica aduc versatilitate, schimbare de forma, finalizare a constructiei inceputa de semnele cardinale si, practic, folosirea produsului final.

In concluzie, aceasta Cruce Cosmica ne vorbeste despre necesitatea unui inceput care sa fie de asa natura incat sa poata fi adaptat la diverse forme si situatii pe care fiecare le-ar putea intalni. De asemenea, ne invita sa incepem sa terminam situatii si fapte care deja incep sa „urle”, deoarece au nevoie de o alta forma. Este un aspect de schimbare pura, semnele fixe nefiind implicate. Forma trebuie sa „curga”, este nevoie de multa forta, curaj si spirit de initiativa (semnele cardinale), pentru a determina noi insine schimbari si adaptari ale situatiilor care pe viitor ne-ar aduce beneficii.

La data la care se formeaza eclipsa, pe astrograma mai apare un aspect benefic, numit Dreptunghiul Mistic, care aduce oportunitati si sustinere in depasirea momentelor de cumpana, pe care Crucea Cosmica s-ar putea sa ne faca sa le resimtim. Spun „s-ar putea” pentru ca multi chiar nu vor simti, pentru ca nu vor constientiza. Dreptunghiul Mistic combina armonios energiile planetare, completandu- se reciproc, pentru a ne oferi sansa de a manevra, cu mai multa constiinta, energiile planetare in beneficiul nostru, dar fara a fi egoisti.

Revenind la Crucea Cosmica, vom analiza pe rand fiecare planeta in casa si semn, cu aspectele pe care le face.

Pe Capricorn, in casa a III-a, avem conjunctia Pluton Luna, care amplifica starile emotionale si le face sa se exprime vulcanic, sa iasa din matca lor obisnuita. Luna in Capricorn se afla in exil, adica semnul opus resedintei sale. Aici se simte incorsetata de rigiditatea lui Saturn si nu permite manifestarea naturala a grijii si sensibilitatii sale. Alaturi de Pluton, emotiile si trairile noastre sunt amplificate si obligate sa iasa la suprafata, sa se manifeste si sa se transforme. S-ar putea sa descoperim ceva ce nu stiam despre noi, ceva adanc ingropat si refulat de care chiar noi insine sa fi uitat. Luna in Capricorn inseamna si retinere, abtinere de la gesturi si fapte care noua ne-ar face placere. In casa a III-a, aceasta conjunctie se va manifesta in domeniul intelectului si al cunoasterii primare, poate va afecta relatiile cu fratii si vecinii. E important sa fim atenti ce informatie transmitem si ce vorbim, pentru ca uneori cuvintele pot veni chiar din subconstientul nostru. Tot in plan personal, e foarte posibil sa ni se deschida oportunitati de invatare si deprindere de abilitati noi, inceperea unor cursuri care ne fac placere si la care ne-am gandit mai demult.

Conjunctia Pluton-Luna se opune conjunctiei Soare-Mercur din Rac. Casa a III-a este casa guvernata de Mercur. Opozitia Lunii cu aceasta planeta rapida ne atrage atentia ca schimbarile in domeniile pe care le-am mentionat mai sus sa fie supuse unor indelungi framantari. La un moment dat, este posibil sa nu intelegem exact ce dorim. Acest aspect ne vorbeste despre nevoia corelarii mintii si dorintelor profunde, cu nevoile ascunse pe care trebuie sa le gasim in noi insine. Pe plan mai mare, este favorizata cercetarea psihologica de mare finete, este posibil sa auzim de descoperiri uluitoare despre psihicul uman. Opozitia Mercur-Pluton ne face sa fim foarte atenti la detalii de acest gen, inclusiv atunci cand ne facem autoanaliza. Aceasta opozitie ne mai aduce si gustul pentru cercetari ascunse, de mare finete – fie ca sunt filosofice ori stiintifice, sau chiar si spirituale.

Opozitia Pluton-Soare, foarte stransa in aceste momente (adica are orb mic), ne ofera energia necesara schimbarilor, le sustine, dar e posibil sa resimtim un conflict la nivelul ideilor si idealurilor noastre, atunci cand le vedem in derulare. Mai pe scurt, nu va fi chiar asa cum am visat.

Conjunctia Soare-Mercur se afla pozitionata pe casa a IX-a, in Rac, domiciliul Lunii. Acestea favorizeaza emotivitatea, dar nu inteleasa ca timiditate, sensibilitatea, perceptia, intuitia, dar si sugestia, autosugestia, subiectivitatea. Mercur langa Soare in Rac sporeste nervozitatea si chiar ranchiuna. Soarele aici favorizeaza atoexprimarea, autoanaliza si introspectia, apropierea de familie si de sine insusi. In casa a IX-a, ne ajuta sa ne reevaluaam idealuri si optiuni pe care le-am facut, filosofia de viata si ideile noastre, in general. Mercur ce se afla tot aici – planeta mentalului prin excelenta – ne ajuta sa vedem daca idealurile si ideile noastre sunt in conformitate cu ceea ce simtim.

Conjunctia Soare-Mercur face un careu cu conjunctia Uranus-Jupiter din Berbec, pe casa a VI-a. Tandemul Jupiter-Uranus are un potential urias de transformare si elibereaza o energie asemanatoare unei bombe atomice. In aceasta Cruce Cosmica are rolul de a porni motoarele prin zodia Berbec, care este chiar inceputul zodiacului. Casa a VI-a este chiar casa muncii propriu zise, a vietii cotidiene si a rutinei, a repetitiei banale, prin care acumulam experienta si devenim mai buni intr-un domeniu. Este si o casa a folosirii practice a informatiei si deprinderii invatate in casa a III-a, cu care se afla in careu.

Conjunctia Jupiter-Uranus in Berbec ne vorbesc despre nerabdarea inceperii punerii in aplicare a ceea ce am invatat pentru a deschide noi drumuri si noi oportunitati. Aceasta nerabdare nu vine neaparat de la propria persoana, ci este posibil sa fim impinsi de la spate de imprejurari. Suntem obligati sa ne eficientizam munca si eforturile, sa ne autodepasim. Casa a VI-a este si una a probelor in care suntem verificati cum facem fata vietii de zi cu zi de pe pamant. In analogie cu Fecioara, care strange recoltele si le distribuie, tot asa si noi va trebui sa ne descoperim talentele (Luna in casa a III-a) si ideile inovatoare, sa le reevaluam (Soare-Mercur pe casa a IX-a), ca sa le putem utiliza asa cum trebuie. Pragmatismul cu care aceasta casa ne inzestreaza este tulburat de nerabdarea Berbecului si imprevizibilitatea lui Uranus. Jupiter amplifica totul si ni le va oferi intr-o forma greu de imaginat, dar din care cu siguranta putem extrage multe foloase. Jupiter in Berbec este in trigonocratie, adica este compatibil cu semnul de foc al Berbecului si amplifica entuziasmul si dorinta de a reusi. Uranus aduce schimbari bruste la modul nostru de a ne manifesta si comporta in fiecare zi. In aceasta pozitie vrea sa ne eliberam de rutina plicticoasa si sa dam frau liber calitatilor noastre individuale, dorintei de a iesi in evidenta asa cum suntem.

Un alt aspect pe care aceasta conjunctie o face este aspectul de careu (90°) cu Soarele si Mercur in Rac. Careul Soarelui cu Uranus in Berbec aduce nevoia disperata de a schimba ceva in viata noastra, de a chema si provoca acele evenimente care sa ne scoata din starea actuala. Uranus e turbulent si doreste independenta, sa aduca schimbari si sa se revolte. Careul lui Uranus cu Neptun aduce foarte multa agitatie mentala, galagie in capul nostru, dar si nevoia de a ne reforma ideile si conceptiile. Cu Jupiter alaturi de Uranus, totul se amplifica, mai ales starea de nemultumire si faptul ca nu suntem apreciati corect, asa cum credem noi ca suntem.

Aceasta busculada a vietii noastre cotidiene (Uranus e haotic, face schimbari, se revolta chiar si numai de dragul razvratirii. Cand e activat, ca in acest caz, vrea sa mature totul din calea lui), ar fi greu de suportat, daca nu ar fi facuta metodic si coerent. Conjunctia Uranus-Jupiter nu e lasata de capul ei, altfel ar face ravagii, ci este ordonata si controlata prin opozitia pe care o realizeaza cu Saturn in casa a XII-a, in Fecioara. Casa a VI-a in care se afla cele doua planete este guvernata de Fecioara, asa ca nimic nu e intamplator. Saturn in Casa a XII-a aduce si pesimism, nevoia de a se autocompatimi (mai ales in Fecioara), de a se retrage si de a petrece momente de singuratate. Poate ca se va intampla sa ne mai petrecem cate o zi cu noi insine, dar la randul sau este impins dinspre Berbec, de catre Jupiter si Uranus. Ne retragem in noi, pentru ca avem nevoie sa intelegem ce se intampla (Fecioara), pentru ca ordinea noastra este vandalizata. Suntem bombardati cu stiri, noutati, (Luna si Pluton in casa a III-a), vrem sa cunoastem si sa descoperim mai mult (Soare-Mercur in casa a III-a) si sa ne schimbam stilul de viata, pentru ca ne-am plictisit si asa nu se mai poate (Uranus si Jupiter in Berbec). Este foarte posibil ca, in aceasta perioada, sa descoperim sau sa aflam ceva important si surprinzator, atat la nivel individual cat si colectiv.

Saturn mai inseamna si probele pe care le avem de trecut in drumul nostru catre evolutie si maturizare. Este ultima lui trecere prin Fecioara, pentru urmatorii 28 de ani, dupa ce a fost si retrograd (adica a mai editat evenimente care s-au petrecut anul trecut) si ne indica necesitatea absolvirii unor probe pe care le-am perceput ca fiind greutati. Evident, unor persoane nu li se va parea dificila aceasta trecere.

Triunghiul Mistic e format din

sextilul Marte (Fecioara) – Soare Mercur (Rac)

Sextil Luna(Capricorn) –Neptun cu Luna Neagra in Varsator

Trigon Marte – Pluton Luna

Trigon Soare Mercur (Rac) cu Neptun Luna Neagra.

Marte se afla pozitionat in casa a XI-a, in Fecioara si ne invita sa ne preocupam serios de proiectele noastre, dar si de modul in care activam in diverse grupuri. Intr-o casa a mentalului superior si intr-un semn analitic, Marte ne va pune sa lucram in directia a ceea ce ne-am planificat mai demult si nu am reusit. Poate sa aduca idei foarte bune, pe care chiar sa reusim sa le punem in practica. Faptul ca face trigon cu Pluton, octava sa superioara, ne asigura ca vom avea destula energie. Marte il alimenteaza pe Pluton si invers. Avand aspecte bune unul cu celalalt, putem deduce ca, in acest domeniu, nu ne vom poticni, ci din contra, ne va fi de un real folos in momentul in care vrem sa ne transpunem nevoile profunde (Marte face trigon si cu Luna), in actiuni care sa aiba rezultate palpabile (trigonul se face pe semne de pamant).

Sextilul Soare Mercur cu Marte ne ofera vointa de a face ceva pentru noi, curaj, aduce dorinta de expresie a sinelui. Idealurile (casa a IX-a unde sunt Soarele si Mercur) pot fi transpuse in proiecte si realizate. Mintea merge, ideile vin din belsug.

Trigonul tandemului Soare-Mercur cu Neptun si Luna Neagra aduce foarte multa idealizare si nevoia de a crede ca orice e posibil. Intervenind de cealalta parte, Luna si Pluton, avem nevoie sa ne exprimam idealurile si de a le constientiza, cu toate ca Luna Neagra ne-ar putea incurca. Desi face aspect usor, de trigon, faptul ca e langa Neptun amplifica si mai mult nebuloasa care se formeaza in jurul nostru. Partile ascunse se reveleaza prin metafore si simboluri, dar se poate intampla ca noi sa nu le acceptam. In aceasta perioada ar trebui sa traim mai usor cu ele si sa profitam pentru a le redescoperi acum, pornind de la premiza ca odata le-am stiut.

Triunghiul Mistic este o dispunere de planete in care acestea conlucreaza armonios si aduce posibilitatea de a-si indeplini obiectivele si de a folosi resursele de orice natura care ni se ofera, nu doar in beneficiu personal, ci ajutandu-i si pe altii.

In concluzie, eclipsa aduce multe intrebari: Idealurile mele se potrivesc cu mine? Ideile si filosofia de viata pe care mi le-am construit sunt in armonie cu mine? Stiu care sunt nevoile si dorintele mele?



Sursa: editura foryou

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu