Ziua de 25 iulie pentru lumea modernă nu pare a semnifica nimic special. O zi de vară, minunată ca toate celelalte, iar pentru unii un semn că deja am intrat în zodia Leului.
Puțin știu ca În Egiptul antic, la civilizaţia Maya, şi nu numai, anul nou începea pe 26 iulie, zi în care Soarele răsare odată cu Sirius, de departe cea mai luminoasă stea de pe cerul vizibil...
Motivul pentru care Sirius a exercitat o fascinaţie atât de puternică asupra egiptenilor, (care se pare că şi-au construit piramidele strict în relaţie cu această stea), asupra mayaşilor, grecilor şi a altor civilizaţii şi triburi (vezi tribul Dogonilor) este o poveste care ar putea fi detaliată în sute de pagini.
Se pare că între planeta noastră (Mama Geea), Sistemul Solar şi Sirius este o legătură foarte puternică, care în mod firesc este menţionată de istoria civilizaţiei umane. Astronomia modernă a remarcat că sistemul nostru solar nu se deplasează prin spaţiu în linie dreaptă, ci pe o traiectorie în formă de spirală, iar o astfel de mişcare este posibilă datorită faptului ca sistemul nostru solar este conectat gravitaţional cu un alt corp ceresc mare, cum ar fi un alt sistem solar sau ceva de dimensiuni şi mai mari. Astronomii au determinat prin observaţii şi eliminări care este acel ansamblu de corpuri cereşti cu care suntem în legătură. Fireşte că este vorba despre Sirius. Studiile au dus la concluzia că sistemul nostru solar şi Sistemul Sirius (în jurul stelei Sirius – denumită de astronomi Sirius A- orbitează o stea pitică albă numită Sirius B) sunt intim legate gravitaţional. Ne deplasăm împreună prin spaţiu în timp ce ne învârtim în jurul aceluiaşi centru. Altfel spus avem un destin comun, mai mult, suntem un singur sistem, iar raportarea străbunilor la Sirius pare să aibă destul de mult sens.
Dincolo de aceste date ştiinţifice, vechi scrieri ale diferitor civilizaţii şi mesaje channel vorbesc de faptul că de pe Sirius au venit la un moment dat entităţi civilizatoare asociate în acea vreme cu zei.
Întorcându-ne la ziua de 25 iulie se poate spune că această zi este una din cele mai importante zile în Calendarul Galactic al Celor 13 Luni.
Calendarul galactic are numeroase similitudini cu calendarul Mayaș și este supranumint şi Dreamspell (Magia Visului), este un sitem calendaristic extrem de amplu, coerent şi plin de semnificaţie.
Faţă de sistemele calendaristice clasice care aveau ca reper soarele sau luna (sistemul solar), acest calendar are ca reper şi galaxia, mai exact steua Sirius.
Astfel în calendarul Dreamspell anul începe pe 26 iulie când soarele şi Sirius se află la răsărit şi se termină pe 24 iulie. El ţine 364 de zile adică exact 13 luni care au câte 28 de zile.
Un calendar de 13 luni a câte 28 de zile, în afară de Egipteni și Mayași mai era folosit și de Incași, Druizi, Indienii Lakota și Polinezieni, iar știința modernă a descoperit că până și delfinii țin evidența timpului cu 13 seturi a câte 28 de adâncituri pe dinții lor.
Utilizarea acestui calendar ne face mai bogaţi prin raportarea la întreaga galaxie şi la sistemul pereche Sirius și punându-ne în rezonanță cu ciclii naturali ai mamei Terra, ai Lunii și ai Galaxiei.
În scurt timp aspectul cantitativ numit timp devine un aspect calitativ, fiecare zi aducând cu sine un dar special, o frumoasă iniţiere, un cântec nou armonios, cosmic.
Ziua de 25 iulie este o zi specială considerată o zi în afara timpului (Day out of time) şi consacrată artei care are puterea de a pacifica, viaţa fiecăruia şi a întregii planete. Plecând de la ideea că timpul este artă această zi vrea să ne amintească faptul că trăind centraţi pe această idee (timpul este arta), viaţa noastră devine spontan o continuă celebrare şi exprimare a măreţiei vieţii.
La Satya se celebrează această zi plasată în afara timpului, dar conectată la realitatea timpului ca artă de a trăi.
Sursa: www.satya.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu