IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

joi, iulie 30, 2009

Sfaturi catre cei ce spovedesc



Toti cei ce am primit Taina Sfantului Botez ne numim crestini,caci ne-am spalat de pacatul stramosesc si ne-am facut fii ai lui Dumnezeu,prin Iisus Hristos.
La Botez ne-am lepadat de Satana si de toate lucrurile lui,dar cum mai toti am fost botezati de mici si nu prea am stiut atunci ce mare importanta are Botezul asupra sufletului si trupului nostru,am inceput sa uitam de datoriile noastre catre Dumnezeu si ne-am lasat prinsi de valurile vietii,care ne-au cufundat in marea pacatelor,facand o multime de nelegiuiri si chiar innecandu-ne in tot soiul de pacate.De aceea,cu totii am pacatuit,dupa varsta de sapte ani,de cand ni se tin in seama pacatele de catre Dumnezeu.Cu totii,femei si barbati,tineri si batrani,saraci si bogati,preoti si calugari,toti suntem prinsi in lepra pacatului.Nimeni nu poate spune ca nu a facut pacate.Pacate fac si copii pana la sapte ani,dar nu li se tin seama de catre Dumnezeu,ci acele pacate cad asupra parintilor si asupra celora care ii imping la rele si nu-i invata binele.
Ar fi bine sa ne trezim din vicii si pacate,ca si fiul cel ratacit si desfranat si sa ne intoarcem la Tatal cu cainta si cu lacrimi,marturisindu-ne: "Tata,am gresit la cer si inaintea ta si nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul tau..."Luca 15:21.
Spovedania ar fi bine sa o facem cu gand serios si cu hotararea de a nu mai pacatui,adica sa uram atat de mult pacatul,incat mai bine preferam sa murim decat sa pacatuim.
Spovedania ar fi bine s-o facem fara sa ne rusinam a spune pacatul pe care l-am facut,adica aratand toata gravitatea lui.Sa spunem toate naravurile noastre si sa nu aruncam vina pe unul sau pe altul,ci sa ne osandim pe noi insine inaintea lui Dumnezeu.
Spovedania ar fi bine s-o facem o data,adica sa nu spunem unele pacate la un preot si altele la altul,de frica sa nu ne opreasca de la Impartasanie,pentru ca mare greseala am face.
Sa stim si sa nu uitam ca Spovedania este una din cele sapte Sfinte Taine.
Va imbratisez cu drag!!!

5 comentarii:

  1. Vad ca esti un ortodox practicant ! N-am stiut ! De ce nu e bine sa ne rugam lui Dumnezeu si sa ne spunem pacatele in camaruta noastra si avem nevoie de cineva sa intermedieze acest proces ? De ce sa nu ni le indreptam singuri ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Elvis imi plac intrebarile tale.Asa este...este foarte importanta spovedania din camaruta noastra,dar spovedania la preoti are rolul de a amplifica(ca la efectul de piramida) spovedania.Atentie insa ca nu orice preot are harul de la Dumnezeu sa amplifice acel semnal.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniil dar daca nimeresti un preot care este mai pacatos ca tine , nu pierzi timpul degeaba?

    RăspundețiȘtergere
  4. Parerea mea draga Kis,este ca atunci cand iti alegi duhovnicul nu este ca la doctorul de familie.Nu esti obligat sa te duci la preotul din cartier sa te spovedesti,ci te spovedesti la cine crezi tu ca e bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. ar fi minunat ca fiecare dintre noi sa faca asta .AM fi mult mai curat sufleteste si mai frumosi spiritual.E pacat insa ca multi sunt orbi si isi urmeaza propriile orgolii.

    RăspundețiȘtergere