IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

miercuri, iulie 15, 2009

Stiati despre Iasi ca...?


-orasul Iasi este al doilea din Romania ca numar de locuitori, dupa Bucuresti?
-prima carte tiparita in provincia istorica Moldova a aparut in Iasi la 1643?
-Iasiul a fost incendiat de trei ori? Prima data, in 1513, au fost de vina tatarii, apoi otomanii in 1538 si apoi rusii in 1686.
-surse istorice sustin ca orasul a fost afectat de o epidemie de ciuma in 1734? Descoperiri arheologice recente sustin aceasta ipoteza.
-aici a fost capitala Moldovei timp de aproape 300 de ani (1565-1859)?
-in 1930, numarul evreiilor ieseni reprezenta jumatate din numarul populatiei de origine romana? Erau atunci: 63.168 romani, 34.662 evrei, 980 germani, 918 rusi restul pana la totalul de 102.872 locuitori fiind reprezentat de maghiari, armeni etc.
-dupa Unirea Principatelor, cand capitala fost mutata la Bucuresti (1861), Guvernul Roman a stabilit plata unei compensatii banesti in valoare de 148.150 lei (nu a fost achitata insa)?
-in timpul ocupatiei Puterilor Centrale a Bucurestiului (decembrie 1916), Iasiul a redevenit pentru doi ani capitala Romaniei?
-in 14 decembrie 1989 mai multi ieseni au fost arestati de Securitate pentru ca planuiau organizarea unei manifestatii anticomuniste? Aceasta informatie sta la baza propunerii orasului Iasi ca oras initiator al Revolutiei din 1989.
-cele 7 coline care dau renumele orasului se numesc: Sorogari, Repedea, Breazu, Cetatuia, Bucium-Paun, Galata si Copou-Aurora?
-temperatura maxima inregistrata vreodata la Iasi este 40 grade Celsius, in 27 iulie 1909? Minima termitica este data de valoarea de -36.3 grade Celsius (1 februarie 1937).
una din cele mai triste si sangeroase amintiri din istoria recenta a orasului o reprezinta Progromul din 27 iunie 1941? Pe durata a 3 zile, nu mai putin de 13.266 de evrei au fost ucisi de autoritatile de atunci.
-intre 1956 si 1977, populatia orasului s-a dublat? De la 112.977 pana la 265.002. Insa, intre 1992 si 2005 populatia a scazut de la 344.425 pana la 320.888.
astazi, singura comunitate minoritara mai importanta este cea a tiganilor (rromilor): 1.2%?
-religia mozaica (caracteristica evreilor) aproape a disparut din pesiajul spiritual iesean? Foarte bine reprezentata in 1930, 34,47% din ieseni, ea a scazut dramatic in zilele noastre (mult sub 1%).
-Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (1860) este cea mai veche institutie de acest gen din Romania?
-orasul este infratit cu peste 20 de alte localitati din alte tari? Cele mai importante sunt: Atlanta, Quebec, Chisinau sau Ierihon.

Descopera forta din tine



"Fiecare avem visurile noastre...Tuturor ne place sa credem in adancul sufletului ca suntem daruiti cu un har special,ca prezenta noastra conteaza,ca putem avea o influenta benefica intr-un fel asupra celorlalti si ca suntem in stare sa cladim o lume mai buna.La un moment dat in viata cu totii am avut o viziune asupra calitatii existentei noastre,despre cum am dori si am merita sa traim.
Si totusi pentru multi dintre noi aceste visuri s-au pierdut,incetosate in frustarile si rutina vietii de zi cu zi,astfel incat nici macar nu mai facem efortul sa le realizam.Pentru mult prea multi aces vis s-a destramat-si odata cu el si dorinta de a ne modela destinul.
Multi au pierdut acel sentiment al sigurantei de sine din care se plamadeste "aluatul" de invingator.
Trebuie sa va stabiliti de la bun inceput standardele la care doriti sa traiti,iar apoi incercati sa traiti in functie de ele,indiferent de ce s-ar intampla in viata.Chiar daca totul merge prost,chiar daca ploua in zi de parada,chiar daca bursa cade,chiar daca va paraseste iubitul sau iubita,chiar daca nimeni nu va sprijina asa cum ati avea nevoie, respectati-va hotararea luata si anume aceea de a trai la cel mai inalt nivel.
Din pacate majoritatea oamenilor nu fac asta niciodata,pentru ca sunt mult prea ocupati sa-si gaseasca tot felul de scuze.Motivul pentru care ei nu si-au atins scopurile sau nu traiesc asa cum si-ar fi dorit este in felul in care i-au tratat parintii,lipsa de ocazii din tinerete sau lipsa de studii,ori ca sunt prea batrani sau prea tineri.
Folosind puterea de decizie,veti avea capacitatea sa depasiti orice justificare pentru a nu va schimba din toate punctele de vedere dintr-o clipa.Astefel va puteti schimba relatiile interumane,mediu de lucru,conditia fizica,venitul si starea emotionala.In felul acesta puteti fi fericit sau trist,frustrat sau entuziasmat,robul imprejurarilor sau liber ca pasarea cerului.Aceasta este sursa schimbarii la nivel individual,al familiei,al comunitatii,al lumii intregi." ANTHONY ROBBINS.