IUBIREA INVINGE TOTUL!!!

DA-MI DOAMNE,PUTEREA DE A SCHIMBA LUCRURILE PE CARE LE POT SCHIMBA!DA-MI PUTEREA DE A ACCEPTA LUCRURILE PE CARE NU LE POT SCHIMBA!SI DA-MI INTELEPCIUNEA DE A LE DEOSEBI!!!


ZAMOLXE

Zamolxe a spus:

“BINECUVANTEZ VOCEA DUMNEZEULUI CARE BINECUVANTEAZA!!!”

Adevarul te va elibera !!!

Oricine se proclamă pe sine însuşi judecător în Câmpul Adevărului şi al Cunoaşterii este un naufragiat de care râd Zeii.

Albert Einstein

luni, iulie 13, 2009

Cele mai ciudate 10 fenomene meteo

De-a lungul istoriei, noi oamenii am vazut multe chestii de-a dreptul dubioase: ploi cu broaste, grindina rosie, viscol cu viermi sau diavoli de foc, cazand din cer. Propunandu-si sa explice acestea, LIVESCIENCE a publicat un top al celor mai ciudate 10 fenomene meteorologice.
Pe locul 10 în clasament au fost plasate fenomenele optice - fata morgana si aurora boreala, pe 9 - “bombele” de gheata, iar pe locul 8 “luna albastra”.
Fenomenul de luna albastra are o explicatie interesanta. Luna nu are lumina proprie dupa cum stim. O vedem, alb galbuie, cand este luminata de soare si reflecta catre noi lumina solara. Dar intre luna si observatorul de pe Pamant se afla atmosfera si daca aceasta este incarcata cu particule de fum si praf care absorb o parte din culorile spectrului luminii, atunci este posibil ca la observator sa ajunga o lumina albastruie. Fenomenul este rar si s-a observat dupa incendiile de padure din Suedia in 1950 si in Canada in 1951. Scrierile si picturile din anii 1880 vorbesc de luna albastra care s-a observat timp de cativa ani dupa eruptia vulcanului indonezian Krakatoa. Se spune ca acest vulcan a aruncat in atmosfera 25 de milioarde de metri cubi de roca, fum si piatra ponce.
Pe locul 7 sunt situate “focurile Sfantului Elm”. Focurile sau luminile Sfântului Elm sunt un fenomen de natura electrica, o descarcare electrostatica luminoasa de culoare albastru-alb, ce inconjoara ca o aureola partile proeminente ale obiectelor inalte cum sunt clopotnitele sau hornurile castelelor sau chiar varfurile muntoase. Atmosfera trebuie sa fie puternic ionizata asa cum se intampla adesea in prezenta norilor de furtuna, mai ales la munte. Fenomenul a fost observat mai intai la catargele corabiilor aflate pe mare de furtuna si de aceea poarta numele patronului marinarilor, sfantul Elm. La munte de cele mai multe ori luminile lipsesc, insa fenomenul se aude si se simte: descarcarile electrice produc trepitatii ale aerului, ca un zumzet de albine, corpul este invadat de o curioasa senzatie si parul de pe cap se zbarleste.
Pe locul 6 in topul fenomenelor ciudate il ocupa monstrii marini si trombele pe mare. Pe 5 se afla tornadele, pe locul 4 specialistii au considerat “Soarele triplu”.
Soarele triplu sau soarele inconjurat de un inel luminos nu este altceva decat fenomenul de halo, un fenomen optic care se produce in jurul soarelui. Fenomenul se datoreaza reflexiei si refractiei luminii in cristalele de gheata din atmosfera. Simetria hexagonala a cristalelor de gheta face ca haloul sa aiba mereu aceeasi dimesiune, il vedem sub un unghi de 22 de grade. Daca concentratia de cristale de gheata din atmosfera este mare, atunci haloul este foarte intens si soarele apare inconjurat de inca 2 sau 3 copii, care se numesc “cainii de paza ai soarelui”.
Pe 3, sunt fulgerele globulare, pe locul 2 al topului celor mai ciudate fenomene naturale se regasesc zapada si grindina roşie.
Cazurile de ploaie colorata nu sunt putine. Cel mai frecvent, analizele au identificat particule colorate din cauza carora ploaia nu mai este transparenta: nisip si praf din zonele aride (Sahara, de exemplu) sau particule vulcanice ridicate si purtate la distante mari de curentii atmosferici. De asemenea s-au identificat in ploile colorate particule poluante de la diferite obiective industriale mari. Pe primul loc sunt plasate ploile cu broaste si pesti. Cum au ajuns insa broastele in atmosfera? Fenomenele naturale le-au luat de pe pamant si curentii atmosferici le-au deplasat deasupra altor zone. Este vorba de tornadele si trombele marine, fenomene caracterizate deputernici curenti elicoidali ascendenti, adevarate pompe aspiratoare. Trombele marine ridica mari cantitati de apa, dar si vietuitoarele din ea.